Better Globe

Tips till fars dag och/eller årets julklapp 2018! Ge bort ett träd med avkastning

Pengar växer visst på träd - Better Globe @RikaKvinnor.se fotograf Jan Bolmeson @rikatilsammans.se

Det bästa tillfället att plantera ett träd var för 20 år sedan, det näst bästa är idag.
//Kinesiskt ordspråk


Själv undviker jag nämligen gärna att bidra till konsumtionssamhället i onödan. Dessutom tycker jag det är både svårt och jobbigt att hitta tillräckligt bra gåvor och julklappar som jag både kan stå för, som känns roliga att ge bort, och som mottagaren samtidigt har glädje av under en lång tid framöver.

 

Visste du att du kan göra dig och din familj koldioxidneutrala genom att köpa 48 eller fler träd per år?

Därför är jag otroligt glad att kunna köpa och ge bort träd som julklapp och gåva till nära och kära genom Better Globe. Förutom att bidra till en bättre framtid, både för både givaren och gåvomottagaren, ger Better Globe-träd gåvomottagaren möjlighet till avkastning i form av riktiga pengar över en 15-års period.

Eftersom jag själv är en riktig “träd-nörd” och fullkomligen älskar träd, är denna gåva bland det finaste jag vet att ge bort. Dessutom är det en mycket uppskattad present för både stora och små. Alla som fått träd eller donationspaket av mig i gåva eller julklapp har blivit jätteglada, speciellt när jag berättar om värdet som träden bidrar till i form av arbetstillfällen, bidrag till skolbyggnation, vattenförsörjning, mikrolånbanker och inte minst en bättre och grönare framtid.

 

Gåvobrev

När man köper ett träd eller donationspaket genom Better Globe kan man dessutom skriva ut ett fint gåvobrev till mottagaren som visar på det totala värde som träden skapar. Detta brukar bli mycket uppskattat av mottagaren, och ramar man dessutom in gåvobrevet blir det en jättefin present.
Årets julklapp 2017 - ge bort ett träd @RikaKvinnor.seOm du genom en gåva till dig själv eller någon du känner, vill bidra till en bättre och mer hållbar framtid kan du med fördel använda denna länk

• 1 Better Globe-träd kostar 17€ (total förväntad avkastning per träd 208,25€)
• 1 donationspaket kostar 53€ (total förväntad avkastning för två träd 416,5€)

Jag vill dock vara tydlig med att jag som ambassadör för Better Globe får 1€ i ersättning för varje träd som köps genom mitt kundnummer.

 

Lite kuriosa om Better Globe

Genom visionen att utrota fattigdomen i Afrika och plantera lika många träd som det finns människor på jorden, vänder Better Globe upp och ner på hela begreppet bistånd och välgörenhet genom att skapa lönsamma affärer i Afrika där men erbjuder oss kunder att på ett etiskt, hållbart, miljövänligt och långsiktigt sätt, spara pengar, samtidigt som vi är med och delar på vinsten.

Better Globe tar sig därmed an några av vår tids största utmaningar. Genom att plantera träd, på annars obrukbar mark, bygga skolor och ge mikrolån skapas en mer hållbar och bättre framtid. Eftersom problemen med extrem fattigdom, brist på utbildning, skogsskövling och klimatförstöring är så stora, behövs hjälp från tusentals människor som bidrar.
Genom att spara våra pengar i Better Globe bidrar vi med att;

• Fler människor lyfts ur fattigdom genom att de får arbetstillfällen och tillgång till mikrolån
• Barn får en möjlighet att gå i skola, få en utbildning och tidigt lära sig om faran med korruption
• Bönderna får högre avkastning på sin befintliga mark, kan bo kvar och skapa fler arbetstillfällen på landsbygden
• Vår miljö förbättras eftersom träden binder koldioxid, minskar erosionen och hindrar ökenspridningen.

Läs mer om Better Globe här

Eller använd denna länk för att köpa träd till dig själv eller för att ge bort som gåva eller julklapp.

 

Kommentera gärna så att vi tillsammans kan lära och utvecklas