Other peoples money @Rikakvinnor.se

Uppdaterad 2018-04-08 – Så tjänar du pengar på dina kreditkort samt tips på bästa kreditkorten inför 2018

Se rosa text nedan för att enbart ta del av uppdateringen.

Jag vet inte vilken inställning du har till kreditkort, men jag vet att min inställning innan 2014 var att kreditkort främst brukades av de som var, eller var nära att hamna i ”Lyxfällan”. Idag vet jag tack och lov bättre och genom att använda kreditkort på rätt sätt kan vi faktiskt boosta vår ekonomi, såvida hela kreditkorträkningen betalas absolut senast på förfallodagen varje månad! I annat fall är det ingen idé att använda kreditkort eftersom den höga räntan äter upp alla fördelar som annars finns med dessa små guldkort.

 

Så vilka är de främsta fördelarna med att använda ett kreditkort.

Den mest uppenbara fördel som många kanske inte ens tänker på är att du defacto kan använda kreditkort för att få hävstång på dina pengar med hjälp av ”andras pengar”.

Eftersom de flesta kreditkort har en räntefri kredittid på ca 60 dagar innan räkningen förfaller till betalning, innebär det i praktiken att du lånar pengar gratis från kreditkortinsituten under dessa 60 dagar.

Låt oss säga att vi köper en soffa för 10 000 kr med ett kreditkort den 1 mars 2018, och har 60 dagars räntefri kredit. Då ska skulden, för att inte åka på dyra räntekostnader, betalas till fullo senast den siste april 2018.

Om vi då ser till att sätta dessa 10 000 kr, som vi annars skulle använt för att betala soffan med, i arbete under de två månader vi har på oss innan skulden till fullo ska betalas (du ska aldrig och jag menar ALDRIG använda kreditkort för att köpa saker du egentligen inte har råd med) där du kan få en stabil ränta på låt oss säg 1,5 %, vilket tex Akelius, som jag ser som en säker placering, erbjuder med fria uttag. Då innebär det i praktiken att våra 10 000 kr på 60 dagar kommer arbeta ihop 25kr till oss (10 000*0,015=150/365*60=25kr).

25 kr låter såklart futtigt i det stora hela, men tänk om vi gör samma sak på vår totala ekonomi, varje månad under hela livet. Och kan pengarna dessutom sättas i arbete till en betydligt bättre ränta än 1,5 %, pratar vi helt andra summor.

Jag försöker själv se till att ha minst 8% i avkastning på de pengar som arbetar åt mig medan jag sover. Detta innebär defacto att jag, varje dag som jag använder ett kreditkort för att betala mitt uppehälle, och därigenom skjuter på betalningen under minst 30-60 dagar, kan tjäna in en liten summa för varje dag pengarna arbetar.

 

Låt oss göra ett litet tankeexperiment

Låt säga att våra utgifter är totalt ca 20 000 kr per månad, då blir snittet per dag ca 656 kr (20 000/30,5=656). Om vi räknar med att pengarna spenderas linjärt 656 kr per dag under månaden kommer vi få som mest ränteeffekt i början av kreditperioden, eftersom pengarna då har som längst tid på sig att arbeta.

Detta skulle innebära att vi kommer tjäna ca 9 kr på avkastningsräntan dag 1 i kreditperioden för dessa gratis lånade 656 kr genom den räntefria kredittiden på 60 dagar. Detta förutsätter dock att vi verkligen sätter pengarna i arbete och att vi verkligen får en ränta motsvarande 365:e delar av 8%, vilket egentligen är ganska otänkbart (656*0,08/365*60=9kr)

Men detta är ju som tidigare nämnts ett litet tankeexperiment för att väcka ekonomen inom dig.

Dag 20 inom samma kreditperiod kommer vi tjäna ca 6 kr genom vår avkastningsränta på 8% på våra gratis lånade pengar. Då är det 40 dagar kvar av kreditperioden ((656*0,08/365*(60-20))=6kr) och sista dagen inom kreditperioden kommer vi tjäna ca 4kr. Då är det 30 dagar kvar av kreditperioden ((656*0,08/365*(60-30))=4kr).

Om vi nu slår samman utfallet per dag för hela månadens inarbetade pengar, förutsatt att vi spenderar dem linjärt 656kr/dag och förutsatt att de lånade pengarna sätts i arbete, och förutsatt att vi kan få en daglig ränta på 8% på en 365:e del, tjänar vi, enligt exemplet ovan, ca 200 kr på vår räntefira kredit varje månad.

Det är bla. så här bankerna enkelt tjänar pengar på våra pengar. Och du kan således göra desamma med bland annat dina kreditkort, även om utfallet såklart inte blir lika anmärkningsvärt  som för en bank som arbetar med miljarder kronor.

Men många bäckar små.. . och 200 kr i månaden blir således 2400kr på ett år och på 10 år blir det 24 000 kr. Och kan vi dessutom skapa ränta på ränta på dessa pengar blir utvecklingen dessutom exponentiell. Det är denna effekt, ränta-på-ränta-effekten, som brukar kallas för världens åttonde underverk! 200 kr i månaden med 8% ränta-på ränta-blir på 10 år 36 600kr, och på 50 år blir utvecklingen 1 586 000 kr! Inte illa för lite gratis lånade pengar!

 

Andra fördelar med kreditkort

En annan fördel med kreditkort är att de ofta ger någon form av direkt eller indirekt kick-back när du använder kortet. Några kort genererar en direkt cashback och andra genererar poäng som du sedan kan byta till dig produkter och/eller tjänster för.

Bara i år har mina tre olika kreditkort genererat motsvarande 7130 kr för att jag använt dem till sådant jag ändå behövde inhandla för mitt uppehälle. Då har jag heller inte räknat in ränta-på-ränta-effekten för pengarna jag satt i arbete under tiden enligt exemplet ovan.

För att göra absolut ingenting mer än att handla det jag ändå skulle köpt, tycker i alla fall jag att 7130 kr är en helt okej summa på ett år. Det motsvarar nästan 600 kr/månad.

Dessvärre kommer några av de kreditkort jag idag använder (bla Preem Mastercard sänka sin återbäring med 50%!) Därför har jag börjat se mig om efter nya kreditkort som kan ge tillbaka åtminstone något som jag och familjen har nytta av när vi behöver handla för vårt uppehälle.

 

De kort jag kommer använda under 2018 är följande

De kort jag med största sannolikhet kommer använda under 2018 är följande:

 • ICA-kortet
  Gratis bonuskort med en Ica-cashback på 1% i alla ICA-butiker. Dessutom använder jag kortet enbart för bonusen och betalar istället med ett annat kort. Således blir bonusen dubbel!

 • IKANO-kort VISA (300 kr/år i aviavgift)
  Rättning: tidigare gav kortet 3 % på alla restaurang- och cafébesök, men detta har IKANO sedan starten av 2018 tagit bort och istället ger dem mellan 5-20% (dock max 500kr/mån och max 6000kr/år) i cashback på månadens kampanj som bla. består av resor, hotell, kläder, elektronik, leksaker etc. Detta kort ligger definitivt i behållportföljen under 2018. Redan första månaden 2018 tjänades hela årsavgiften in. Det är även gratis att använda kortet för att betala räkningar hos Betalo (dock genererar det inga poäng, men gör att pegarna kan sättas i arbete under tiden enligt exemplet ovan).

 • Coop med mera Mer (1 poäng per krona hos Coop, 0,5 poäng per krona i resten av världen, 348 kr i årsavgift (gratis första året), inget valutaväxlingspåslag utomlands, inga uttagsavgifter i automat i Sverige eller utomlands.
  Eftersom detta kort fortfarande har bäst villkor för utlandsvistelser och köp i annan valuta, då ingen växlingsavgift tillkommer, finns många fördelar att behålla kortet under 2018, trots den höga årsavgiften. Detta framförallt pga att några av mina investeringar köps in i Euro via kortet, vilket gör att jag, förutom att slippa växlingsavgift, får bonuspoäng på investeringen! En riktig win-win! Poängen vi samlar ihop med Coop-kortet använder vi bla. till att hyra onlinefilm, köpa mat på Coop eller bo på hotell.
 • Norwegian VISA (ingen årsavgift, valutapåslag 1,75%, ger 1 poäng eller CashPoint per handlad krona och kan användas för att köpa hel- eller delbetala flygresor hos Norwegian. Dessutom ger kortet extra CashPoints när man köper flygresor på Norwegian med kortet.) Av bekvämlighetsskäl har jag inte börjat testa detta kort än och kan därför inte uttala mig huruvida det är bra eller inte. Kanske är det någon annan av er läsare som har bättre erfarenhet?
 • American Express Blue (1,25% i cash back per handlad krona, 420kr i årsavgift, MEN gratis årsavgift om du fått en inbjudan och fortsättningsvis om du delar deras affilatelänk och någon använder den)
  AmexBlue är faktiskt det kort jag kommit att använda som mest under 2018. I början var jag inte speciellt tillfredsställd med den något begränsade användarmöjligheten, eftersom det fortfarande är många företag som inte tar American express. Detta eftersom företagen tidigare fick betala hela 10% i avgift per kundköp till American express.

  Numera får Amex inte ta mer betalt än andra kortföretag men proceduren som företagen som spärrat Amex behöver genomgå för att återigen kunna erbjuda sina kunder Amex är komplicerad. Därav att många fortfarande inte tar kortet.En annan nackdel som jag upplever är att det är mycket svårare att kopiera över informationen från transaktioner på Amex sida till Excel, eftersom det kräver en manuell påläggning (här finns definitivt bättringspotential American Express!) En annan skillnad är att Amex fakturerar i mitten av månaden istället för i slutet, vilket medfört att jag fått tänka om lite kring hanteringen av räkningarna.

  När jag väl kom över dessa initiala irritationsmomentet så inser jag att det faktiskt är ett väldigt bra kort. Snygg design dessutom om det nu spelar någon roll.

  Genom att använda följande länk; www.americanexpress.se får du genom min affilatelänk första året gratis, samtidigt som jag får påfyllt för ytterligare ett fritt år som tack för att jag sprider ordet om kortet vidare. Och om du inte vill att jag får ta del av denna bonus kan du bara googla AmexBlue så hittar du säkert en länk därigenom

 

Korten som försvinner ur kreditkortsportföljen 2018 är således
 • Preem Mastercard som går från 1% i cashback till 0,5% i cashback from 1 januari 2018. Även Shell Mastercard går samma öde till mötes eftersom EU sänkt taket på vilken avgift banken får ta ut av säljaren (tid. 1%, from 1 jan 0,3%)

 

Bästa kreditkorten 2018 @RikaKvinnor.se

Summa summarum

Det är en myt att alla som använder kreditkort är lyxfällanfall. Jag skulle snarare våga påstå att alla som gör det är vinnare rent ekonomiskt, med tanke på många av de fina fördelar som korten ofta ger. Har man problem med sin konsumtion är kreditkort dock inget att rekommendera. Men vill man boosta sin privatekonomi och ser till att alltid betala räkningarna i tid, är det definitivt ett fördelaktigt sätt att handla varor och tjänster genom kreditkort.

En liten heads-up är dock att kreditkortsutgivarna tar kreditupplysningar för varje kreditkortsansökan som görs. Många kreditupplysningar kan tyvärr medföra att det kan bli svårare att låna och man riskerar att få sämre villkor. Så tänk till hur många kreditupplysningar du vill att bankerna ska se på dig om du befinner dig i en situation där du behöver ta lån snart. En kreditupplysning syns ett år tillbaka i tiden.  Och om du är nyfiken på vilket kreditbetyg du har idag kan du prova gratistjänsten Kreddy som finns att ladda ner på App Store eller Google Play. Med Kreddy får du även en överblick över dina krediter och tips på hur du kan förbättra ditt kreditbetyg.

Och vill man bara ta del av bonusen som korten ger, kan man de facto använda koret som ett debetkort, det vill säga att du ser till att hela tiden föra över den summa pengar du förväntas spendera varje månad till kortet. Då använder du istället dina egna pengar och missar samtidigt hävstångseffekten. Men för en del kan känslan av trygghet av att inte låna andras pengar vara mer värd än en hävstång på ca 200kr/månad. Jag gillar dock tanken på att pengar arbetar för mig och kommer således fortsätta sätta dem i arbete så fort möjligheten ges.

Tack för att du orkade läsa ända hit!

Om du har fler tips på 2018 års kreditkort är jag idel öra.

 

Med värme
Elisabeth

32 reaktioner på ”Uppdaterad 2018-04-08 – Så tjänar du pengar på dina kreditkort samt tips på bästa kreditkorten inför 2018”

 1. Ingenstans finns datum så jag hoppas det här är ff aktuellt. Jag är en absolut nybörjare!
  Använder du kreditkorten bara till ’grejer’ eller använder du de dom ett vanligt betalkort? Alltså även i matbutiken, systemet?

 2. Hej Robin,
  Vad kul att du hittat till bloggen! Jag förstår din fråga, och det korta svaret är både ja och nej.
  Ja eftersom jag sätter pengarna snabbare i arbete eftersom jag ”skjuter upp” betalningen med hjälp av kreditkorten.
  Och nej för att jag ändå hade investerat pengarna på samma sätt med eller utan att jag hade skjutit upp betalningen.
  Jag vet inte om du blev klokare av mitt vaga svar:)

  Jag tar dock inte ut och in pengar ur ISK:n utan betalar istället räkningarna med nästa lön så att de investerade pengarna sitter kvar på ISK-kontot eller den investering jag valt.

  Kika gärna på senaste artikeln om kreditkort här; https://www.rikakvinnor.se/basta-kreditkorten-2019/

  Lycka till! 🙂

 3. Hej Elisabeth!
  Jag är ny på detta och är i startgroparna för att påbörja precis det du skriver om.
  Jag försöker läsa på och samla så mycket information som möjligt.

  Men en sak jag har en fundering över, under de 30-60 dagarna du låter pengarna arbeta flyttar du då över lön eller annat kapital till typ ett ISK konto och investerar där eller hur går du till väga?
  För det är väl så att ju mer insättningar/uttag man gör på ISK ju högre blir summan som ska schablonbeskattas?

  Med vänliga hälsningar
  Robin

 4. Har använt Preem men tycker nu SAS Amex Eurobonus är överlägset. Classic är gratis och poängintjäningen bättre än någon annan cashback eller poängsystem. Kör personligen Premiumvarianten, finns även Elite. Kan kompletteras med SAS Mastercard Eurobonus, men Amex har grym 2-4-1 deal (på resor) när man spenderat en viss summa, och poängen kan ta en långt. Dessa funkar bra ihop med COOP, då poängen kan växlas emellan dom.

 5. Hej Maria,
  Det gör egentligen ingen skillnad om du gör som du beskriver, så du har helt rätt.
  Exemplet jag tar upp är rent hypotetiskt eftersom jag gillar att leka med olika tankesätt kring pengar och ekonomi.
  Men för varje månad du har möjlighet att skjuta på betalningen kan du ju tjäna in en, om än liten, slant.
  Om du kan leva på kredit och dina investeringar genererar mer än krediten kostar så är det såklart optimalt ur ett investeringsperspektiv.
  Men för att sova gott om natten kanske man inte vill vara upp över öronen belånad. Det är en fin balansgång det där.
  Men som du besriver i sista meningen är det precis detta som exemplet handlar om, dvs att leva på kredit under månaden, ibland upp till 60 dagar och sedan använda nästa månaders löner för att betala skulden.
  Jag vet att det blev rörigt nu, men jag hoppas du hänger med på mitt resonemang. 🙂
  Trevlig måndag Maria!
  Med värme
  Elisabeth

 6. Hej Javier, och tack för din fråga! 🙂
  JAg ska försöka förtydliga vad jag menar. Det jag menar är att när jag skjuter på betalningen så har jag möjlighet att investera pengarna i andra tillgångar fram tills att de ska betalas. Eftersom jag har ett sitt på 8% som årlig avkastning på mitt totala kapital, så arbetar pengarna till 8% om jag väljer att förvalta dom istället för att betala med dem direkt. Hänger du med hur jag menar?
  Allt gott
  //E

 7. Hej! Det är en ny Maria som skriver nu 🙂 Jag har en fråga ang att använda kredit och betala månaden efter. Vad gör det för skillnad om pengarna inte investeras? Om jag betalar majs utgifter med junilönen, junis utgifter med julis lön, är det väl samma sak som att betala direkt? Borde man inte leva på kredit, investera lönen och sen ta ut den för att betala någon dag innan den räntefria perioden tar slut? Vilket känns jobbigt Vad missar jag?

 8. Hej Elisabeth
  Jag hänger med på ditt resonemang. Låter väldigt bra och smart med att inte betala först när det egentligen behövs, men, jag som är Excel tokig och försöker göra ditt experiment … vart får du de där 8% ifrån som du pratar om är en avkastning?

  Hälsn.
  Javier

 9. Hej Maria,
  Precis, exemplena jag ger är bara hypotetiska. Det är aldrig så att jag sätter in pengar och ta ut dom för att i slutet av månaden betala räkningarna utan jag har ”föralltid” skjutit fram betalningen genom att använda tex juni månads lön för att betala maj månads utgifter.
  Jag kör båda delarna och de 50 000 som finns på Akelius bara ”står där” år efter år. 🙂
  Hoppas mitt svar förtydligde för dig!

 10. Hej igen Elisabeth!

  Ja, jag förstår hur du menar. Däremot funderar jag på hur du sätter pengarna i arbete mer konkret. Akelius har två uttag/år. Hur gör du efter de 60 dagarna? Hur sätter du pengarna i arbete utan att behöva betala för att plocka ut dem från Akelius när räkningarna ska betalas? 🙂

  Jag har Santander Consumer Banks sparkonto med rörlig ränta (just nu 0.65 %), vilket jag tänker skulle kunnna fungera som en depo där pengarna får växa innan fakturan ska betalas. Det är ju inte Akelius 1,5% men å andra sidan fria uttag.

 11. Hej Maria!
  Tack återigen för dina kloka frågor! 😀
  Akelius är ett fastighetsbolag, men de erbjuder även sparkonto till sina kunder som de i sin tur använder för att förvärva nya fastighetsbestånd. Eftersom Akelius äger att stort antal hyresfastigheter ser jag det inte som någon större risk att de inte har insättningsgaranti eftersom människor, trots om det skulle uppstå någon form av kris behöver någon stans att bo, och boendepengar är de man i sista hand slutar att spendera. Därför känner jag mig trygg att ha pengar på Akelius, vilket fungerat smidigt under de 4 åren jag använt mig av deras tjänster.
  Exemplet om de 60 dagarna var bara ett hypotetiskt tankeexempel. Jag gör i praktiken ingenting mer än att jag lever mitt liv som vanligt. Igår köpte vi tex en lite dyrare kamera till våra stundande resor. Eftersom köpet genomfördes i starten av kreditperioden kommer vi betala för den om ca 60 dagar. Och då jag inte har några pengar på transaktionskontot (lönekontot) utan 99% av alla pengar är i någon form av arbete så jobbar pengarna för karman fram tills att den ska betalas om ca 60 dagar. Så gör vi månad för månad, vilket efter ånga år får en viss procentuell effekt. Hänger du med på hur jag menar? Alternativet hade varit att betala kameran kontant. Men då hade effekten av att pengarna kan arbeta på annan plats, under tiden den gratis kreditperioden är möjlig, uteblivit.

  Det jag syftar på här är det rosa gratis bonuskortet.

  Det är olika för olika kortföretag vad de erbjuder genom sina poäng. Kolla på respektive bolags hemsida för mer info. Kort och gott ger SAS-eurobonus billigare eller gratis flygresor, Norwegian detsamma, Coop erbjuder en uppsjö av olika saker som resor, bio eller gratis mat tex. Ja du väljer vad du vill använda dina poäng till på respektive sida och ”köper” med poängen det du vill ha.

  Hoppas detta hjälpte dig vidare i tankarna. Och inga frågor är dumma Maria 🙂

  Trevlig nationaldag på dig!

 12. Hej Elisabeth!

  Tack för bra inlägg. Jag har inte tidigare tänkt på hävstångsmöjligheten, utan bara fått kunskap om cash-back systemet. Hänger dock inte med vad Akelius är? Menar du Akelius sparfond (konto) eller prefaktien Akelius Residential Pref? Om du menar sparkontot, hur tänker du kring att de inte har någon insättningsgaranti? Skulle du vilja förklara lite mer kring vad du gör med pengarna under de 60 dagar du har på dig att få dem att växa? Tror jag behöver något till exempel för att förstå.

  Ica-kortet, menar du Ica-kreditkort då eller enbart det rosa bonuskortet? Jag har förstått det som att kreditkortet kostar?

  En sak till jag undrar är med poängen som kommer in på korten vid cash-back. Vad blir det av poängen? Norwegian VISA ger alltså poängen förmån på flygresor och coop på evenemang, mat osv. Om jag förstått det rätt så omvandlar korten poängen till erbjudanden, inte utbetalat på kortet i form av pengar?

  Detta är helt nytt för mig, ber om ursäkt ifall vissa frågor uppfattas som väldigt basic och kanske rent av löjliga :).

 13. Tack för snabbt svar. Jag har redan några träd men har funderat på att satsa på fler. Nu vet jag ett smart sätt att göra det på 🙂

 14. Hej Lena,
  Jag köper Better Globe-träd i euro och slipper genom Coop-kortet växlings avgift samt att jag får bonus på 1% som kan användas i Coops välfyllda poängshop. Svarar det på din fråga Lena? 🙂

 15. hejsan, vad är det för investeringsalternativ du köper i euro på ditt coopkort (och får återbäring på investeringen)?

 16. Kollade nu, och du har rätt. Undrar om de nyligen ändrat, för vi fick precis en återbäring på 100 kr efter att vi köpt en soffa på Mio för en vecka sedan för 10 000 kr (Volvokortet använde vi då). Strunt samma, för vår del, som inte har Amex, så lönar det sig. Bytte ut vårt Ica Mastercard som kostar 300 per år och kort mot Renault kort. Hade inte tänkt tanken innan jag läste på din blogg om kreditkort, så tack för tipset

 17. Tusen tack för info Helena! 🙂
  Jag kikade lite mer på avtalet och det verkar som att man endast får 0,5% per handlad krona utanför drivmedel.
  Därför håller jag än sålänge fast vid 1,25% på allt från American Express 🙂

 18. Återbäring i form av att för varje 5000 vi handlar på kortet för, så får vi en ”värdecheck” på 50kr insatt på kortet att tanka för. Gäller på Tanka, och OKQ8 har jag för mig. Så länge vi inte har elbil måste vi ju tanka någonstans, så för oss sänker det våra kostnader för drivmedel. Och nej, kan inte läsa mig till att det är en enda avgift.

 19. Hej Helena,
  Först och främst; tack för tipset! Det ska jag kolla upp! Är där inga avgifter? Och hur får du återbäringen? Som cash eller poäng?
  Tack också för feedback kring bloggen! Årekom gärna med tips och ideér kring hur bloggen kan skapa nnu mer värde för dig!
  Trevlig tisdag!
  Med värme
  Elisabeth

 20. Hej!
  Vi använder Volvokort med Visa. Ingen avgift och i dagsläget 1% återbäring.

  Dock har jag aldrig tänkt på att använda det till annat än drivmedel, men det kommer det bli ändring på.

  Tack för en bra blogg!

 21. Hej AnnaLena,
  Vad kul att du blev inspirerad till att ta tag med kreditkorten! Hahaha ja som jag nämnde så är det ett litet tankeexperiment för att få igånmg fantasin 🙂
  Jag håller just nu på att testa American Express eftersom de ger en cash back på 1,25%. Doc gillar jag inte deras hemsida eftersom jag inte på ett smidigt sätt kan klistra in transaktionerna i excel. Och dessutom är det ff en del företag som inte tar Amex tyvärr.
  Och det stämmer, du kan nog bara få det bättre utan Handelsbankenkortet 😉
  STORT lycka till och kul att du gillar bloggen! 🙂

 22. Jättebra inlägg!!
  Jag ska verkligen ta tag i detta med kreditkort nu, skulle byta till Preemkortet men då såg jag att de sänkt till 0.5% och blev osäker.
  Jag gillar verkligen idén med att låta pengarna jobba under 60 dagar och jag förstår det i teorin men kan inte omsätta det i praktiken ännu.
  Vilket kreditkort skulle du rekommendera som det bästa?
  Jag handlar på Willys, åker utomlands en gång per år. Shoppar sällan på stan, äter sällan ute.
  Oavsett vilket jag än byter till blir det ju inte sämre än mitt nuvarande kort från Handelsbanken…
  Fantastisk blogg jag hittat till, nu ska jag läsa vidare!

 23. Hej Mats,
  Och tusen tack för att du kikat in på bloggen och lämnat avtryck 🙂
  Tack också för din uppmärksamhet kring Akelius och deras kontoerbjudanden. Jag uppdaterar texten i enlighet.
  Haha och för den som behöver två soffor per år är det ju toppen då 😉

 24. Hej Marcus, tack för att du hittat till bloggen och lämnat ett avtryck 🙂
  Tusen tack också för informationen, jag ska kolla upp detta och rätta till texten!
  Fint att vi kan hjälpas åt att förbättra information så att den blir så tydlig och korrekt som möjligt för alla.
  Uppskattas verkligen! 🙂

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Scroll Up