Bästa kreditkortet 2020

Då har det blivit dags för ett av årets mest lästa blogginlägg, nämligen ”Bästa kreditkorten för 2020”. Som vanligt går jag igenom de kort jag själv använder och förklarar även varför dom är mina favoriter. Jag har även länkat till några av de kortutgivare jag har samarbete med så känn dig fri att använda länkarna ifall du gillar det jag skriver i artikeln. Länkar går enbart till kortutgivare jag själv gillar och använder mig av för att boosta min privatekonomi.

Men innan vi börjar med att kora årets kreditkortsvinnare, vill jag, genom grafen nedan, illustrera hur mycket pengar jag själv tjänat på att använda kreditkort sedan jag började följa upp detta 2017. Jag vill också vara tydlig med att intjäningen kommer från sådant vi skulle ha köpt ändå och därmed är detta pengar som vi tjänat enbart genom att använda våra kreditkort.

Jag vet inte hur många timmars arbete 8000 kr motsvarar för dig efter skatt. Men för egen del motsvarar det mer än en hel arbetsvecka efter skatt. Eller summan av en weekendresa, en dator, mobiltelefon eller något annat som korten kan tjäna ihop till oss.

Bästa kreditkort 2020 @RikaKvinnor.se

 

När ska man använda eller inte använda kreditkort

Om du vet med dig att du har kontroll över ditt utflöde av pengar och alltid betalar dina räkningar i tid, så kan du med fördel använda dig av kreditkort som ett verktyg för att boosta din ekonomi.
I denna artikel förklarar jag mer ingående hur du kan tänka kring och använda kreditkort för att få hävstång på dina pengar.

Vet du dock med dig att du skulle ha svårt att hantera friheten att obehindrat kunna spendera tusentals lånade kronor varje månad och/eller har svårt att betala räkningarna i tid, så bör du inte använda kreditkort. Istället för att boosta din ekonomi kommer korten göra mer skada än nytta och kosta dig mer än du tjänar in på bonusen.

Kan vi däremot använda korten till vår fördel så tjänar de pengar åt oss istället. Nedan går jag därför igenom vilka kreditkort jag anser vara de bästa på marknaden just nu.

 

Årets bästa kreditkort

Bästa kreditkortet för cash back 2020 – Komplett bank

Förstapriset går i år till Komplett Banks Mastercard (annonslänk). Anledningen är dock inte att Komplett erbjuder den bästa cash-back bonusen på marknaden. Däremot har kortet ingen årsavgift och är därför gratis att använda, vilket jag tycker väger upp den något sämre cash-backen mot årets andraplats som innehas av Amex Blue från American Express.

Kompletts kreditkort ger en cash back på 1% på allt du handlar. Dessutom får du 2% tillbaka på allt du handlar online så länge webbutiken är registrerad som e-handel av Mastercard. Skulle du handla på Kompletts egen nätbutik är bonusen 4%. Dock får du max komma upp i en bonus på 500 kr per månad, eller 2000 på ett år, vilket innebär att du behöver använda kortet för 50 000 kr under en månad eller 200 000 kr under ett år. Det är sällan jag själv kommer upp i dessa summor. En annan fördel med Komplett-kortet är att det fungerar i samtliga butiker, till skillnad från American Express. Så om du bara ska välja ett kreditkort hade jag definitivt valt Kompletts.

 

Näst bästa kreditkortet för cash back – Amex Blue

Även om Amex Blue (annonslänk) ger en cash-back på 1,25% så hamnar kortet på en andraplats. Anledningen är helt enkelt månadsavgiften på 35 kr. Dock har man som kund möjlighet att tjäna in årsavgiften genom att dela med sig av sin personliga länk till en vän som också blir kund. Eftersom det räcker att bjuda in 1 person per år så kan man relativt enkelt tjänat in årsavgiften. Just nu kör American Express dessutom en kampanj både du och den du bjuder in får 525 kr i återbäring plus att den du bjuder in får de tre första månaderna gratis, vilket ger din vän en intjäning på hela 630kr. Klicka på länken för att komma till kampanjen som gäller tom på onsdag 4 mars 2020.

Vill man inte dela länken kan det dock vara bra att veta att månadsavgiften tjänas in så länge du handlar för över 33 600 kr med kortet per år ((35*12)/0,0125=33600).

Tyvärr är det dock fortfarande många affärer som inte tar emot American Express eftersom dom tidigare tog ut en väldigt hög marginal från butikerna. På grund av nya regler måste alla kortutgivare ta ut samma marginaler. Tyvärr ligger spärren mot American Express fortfarande kvar hos många handlare och därför fungerar inte kortet överallt.

 

Bästa valuta och resekortet – Revolut Standard Mastercard

En nyhet på listan i år är Revolutkortet som rusat upp som en personlig favorit. Eftersom jag gör en del inköp och investeringar i både Euro och USD behöver jag komplettera med ett kort som inte tar ut valutaväxlingsavgifter.

Revolut är dessutom ett helt nytt sätt att använda kort på och det fungerar mer som ett betalkort än ett kreditkort. Du styr allt genom Revolutappen, även om du också har ett fysisk kort. Det jag gillar med Revolutappen är att jag får full koll på ekonomin och det finns dessutom flera finurliga funktioner. Bland annat gillar jag att man kan skapa tillfälliga kort för onlinehandel.

Årsavgiften är 0 kr och dessutom kan man använda kortet för gratis kontantuttag upp till 2000 kr per månad.

 

Bästa kreditkortet för planerade inköp

Om du vet med dig att du tex ska bygga om på altanen, köpa ny dator eller kanske förlovningsringar kan det vara av värt att även kika på IKANO bank Visakort. Kortet ger nämligen rabatt inom en specifik utvald bransch varje månad. Du kan maximalt få 500 kr i rabatt per månad och totalt 6000 kr på ett år.

Branschrabatten ligger på mellan 5-20% så om du tex köper byggvaror för mer än 10 000 kr, men mindre än 40 000 kr, i juli (då IKANO-kortet ger 5% rabatt hos alla bygghandlare) så har du de facto tjänat in hela årsavgiften.

IKANO, som påstår att de inte har någon årsavgift, tar ut en aviavgift på 25kr/månad som inte går att undkomma. Så ja “årsavgiften” är 300 kr men den kan du snabbt tjäna in om du vet med dig, och dessutom har lite framförhållning, att du kommer göra större inköp inom någon av de branscher IKANO erbjuder rabatt inom.

 

Slutsats

De kreditkort som åker ut från min samling 2020 är Santander Mitt kort + som istället ersätts med Revolut Standard för köp och investeringar i utländsk valuta. De kort som får stanna kvar i min samling är Komplett Bank, Amex Blue samt IKANO bank. Nedan följan en kort sammanställning om kortens fördelar samt årsavgifter.

Bästa kreditkorten 2020 @RikaKvinnor.se

 

Testa vilket kort som passar dig bäst

Testa gärna vilka kort som passar dig bäst på den oberoende sajten Kortio (samarbete)

Under 2019 tjänade jag och min sambo 8075 kr genom att använda våra kreditkort. Pengar som vi annars inte hade fått ta del av om vi istället hade använt vanliga betalkort.

Vilka kreditkort använder du? Dela gärna dina bästa tips här nedan så att vi tillsammans kan lära och utveckla oss.

Med värme
Elisabeth

16 reaktioner på ”Bästa kreditkortet 2020”

 1. Snålkärringen

  Om man laddar revolut med komplettkortet får man också 2% caahback. Super! 👍

 2. Bra fråga, det vet jag faktiskt inte. Kolla gärna med kortutgivarens kundtjänst då detta kan vara olika från kort till kort 🙂

  MVH
  Elisabeth

 3. Hej Alex,
  Helt enkelt för att jag har flera olika kreditkort och nyttjar det bästa från dem alla 🙂
  Hoppas det gav svar på din fråga

  MVH
  Elisabeth

 4. Hej igen har även en fråga angående kontantuttaget. Kan jag föra in pengar i förväg på kortet och sedan göra kontant uttag när jag vill ? Dvs att jag handla med mina egna pengar så fakturan kommer vara 0kr hela tiden

 5. Hejsan du säger att du inte kommer upp till de summor komplett kortet kräver för aty få 2000kr i bonus men hur har du då tjärnat in 8000 som det står i diagramet ?

 6. Hej Daniel,
  Gällande Komplett så bestämmer du när du vill få utbetalt och då dras summan mot din komplettfaktura.
  Hoppas det svara på din fråga 🙂

  Med värme
  Elisabeth

 7. Hej,
  Hur funkar utnyttjandet av bonuspoängen på Kompletts kort?
  Är det endast som betalning på komplett.se, eller kan man använda dom som exempelvis betalning av kreditkortfakturan?

  /Daniel

 8. Bloggen är igång! Kul!

  Kör också Komplett kryddat med Ikano för att kunna nyttja rabatten hos optiker och leksaksaffärer när de dyker upp. Fru IGMR är linsbärare och vi gör en gång om året ett årsinköp i rätt månad. Krydda med cashback så blir det billigt.

  La till dig i min blogglista.

  http://www.iblandgormanratt.se

 9. Tack för bra och intressant inlägg! Jag är fortfarande kvar i Preem-kortet men kanske dags att byta!

 10. Hej Rebecka, Tack för din kommentar! För egen del har jag gjort ett aktivt val att inte flyga tills att våra politiker gör det som krävs för att minska klimatförändringarna, därför är Norwegian inget alternativ för mig. Sedan tycker jag även att bonusen är även låg i förhållande till andra kort 🙂

 11. Tack snälla för toppenbra tips Daniel! Jag ska definitivt läsa på mer om Remember Flex eftersom jag ofta använder mig av BokaDirekt! Även Rebilla ska jag spana in! Grymt 😀

 12. Daniel Pettersson

  Håller med om att komplett har det bästa kortet på marknaden nu som passar alla med tanke på cashback i rena pengar och utan årsavgift.
  Angående ikanokortet så kan man ha det liggandes och enbart använda vid någon månad då de har erbjudande och därmed inte behöva betala 25kr i avgift varje månad.
  Ett kort som jag saknar i din sammanställning är Remember Flex. Det är utan årsavgift och jag använder det för att få cashback vid köp online som dras direkt på kommande faktura (ger högre rabatter än refunder, bonusway etc)
  Ger t.ex 12% rabatt på bokadirekt.se, 10% Cervera, 10% hotels. Com, 10% apotek hjärtat

  Om man kommer upp i de 2000kr/år som komplett har i bonustak så kan man även skaffa Rebilla för att kunna få upp till 1000kr till i bonus / år (de ger 2% cashback men max upp till du handlat för 50 000kr /år

 13. Hej
  Jag använder Norwegian sen juli 2019.
  Har nu fått ihop 800 kr (tror man får0,4% bonus). Nackdelen med Norwegian är att jag inte kan använda bonusen till något annat än att boka resor via dem. En fördel är att de inte tar ut årsavgift

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Scroll Up