Gåvotips till den som har allt – Ge bort ett träd med avkastning

Det bästa tillfället att plantera ett träd var för 20 år sedan, det näst bästa är idag.
//Kinesiskt ordspråk


Själv vill jag undvika att bidra till konsumtionssamhället i onödan, även när jag ska ge bort gåvor. Jag vill ju dessutom leva som jag lär. Därför tycker jag att det varit ganska klurigt att hitta bra och meningsfulla gåvor och julklappar att ge bort och som både fyller ett syfte och behov, samt gör gott. Och som mottagaren dessutom har glädje av under en lång tid framöver.

Visste du att du kan göra dig och din familj koldioxidneutrala genom att köpa 48 eller fler träd per år?

Därför är jag otroligt glad att kunna köpa och ge bort träd som julklapp och gåva till nära och kära genom Better Globe. Förutom att bidra till en bättre framtid, både för både givaren och gåvomottagaren, ger Better Globe-träd gåvomottagaren möjlighet till avkastning i form av riktiga pengar över en 15-års period.

Dessutom är det en mycket uppskattad present för både stora och små. Alla som fått träd eller donationspaket av mig i gåva eller julklapp har blivit jätteglada, speciellt när jag berättar om värdet som träden bidrar till i form av arbetstillfällen, bidrag till skolbyggnation, vattenförsörjning, mikrolånbanker och inte minst en bättre och grönare framtid.

Gåvobrev

När man köper ett träd eller donationspaket genom Better Globe (annonslänk) kan man dessutom skriva ut ett fint gåvobrev till mottagaren som visar på det totala värde som träden skapar över tid. Detta brukar bli mycket uppskattat av mottagaren, och ramar man dessutom in gåvobrevet blir det en jättefin present.
Årets julklapp 2017 - ge bort ett träd @RikaKvinnor.se
Vill du köpa en gåva till dig själv eller någon du känner och därmed samtidigt bidra till en bättre och mer hållbar framtid kan du med fördel gå in på hemsidan betterglobe.se (annonslänk) för att beställa dina träd tillsammans med gåvobrevet.

• 1 Better Globe-träd kostar 17€ (total förväntad avkastning per träd 208,25€)
• 1 donationspaket kostar 53€ (total förväntad avkastning för två träd 416,5€)

Lite kuriosa om Better Globe

Genom visionen att utrota fattigdomen i Afrika och plantera lika många träd som det finns människor på jorden, vänder Better Globe upp och ner på hela begreppet bistånd och välgörenhet genom att skapa lönsamma affärer i Afrika där men erbjuder oss kunder att på ett etiskt, hållbart, miljövänligt och långsiktigt sätt, spara pengar, samtidigt som vi är med och delar på vinsten.

Better Globe tar sig därmed an några av vår tids största utmaningar. Genom att plantera träd, på annars obrukbar mark, bygga skolor och ge mikrolån skapas en mer hållbar och bättre framtid. Eftersom problemen med extrem fattigdom, brist på utbildning, skogsskövling och klimatförstöring är så stora, behövs hjälp från tusentals människor som bidrar.
Genom att spara våra pengar i Better Globe bidrar vi med att;

• Fler människor lyfts ur fattigdom genom att de får arbetstillfällen och tillgång till mikrolån
• Barn får en möjlighet att gå i skola, få en utbildning och tidigt lära sig om faran med korruption
• Bönderna får högre avkastning på sin befintliga mark, kan bo kvar och skapa fler arbetstillfällen på landsbygden
• Vår miljö förbättras eftersom träden binder koldioxid, minskar erosionen och hindrar ökenspridningen.

Läs gärna mer om mina tankar om Better Globe här

Eller gå på på betterglobe.se (annonslänk) för att köpa träd till dig själv eller för att ge bort som gåva eller julklapp.

1 reaktion på ”Gåvotips till den som har allt – Ge bort ett träd med avkastning”

  1. Hmm, jag har hört att Better Globe inte är så trovärdigt och att det liknar ett pyramidspel. Är det så bra att tipsa om det här då och vad är dina tankar om det? Annars låter ju tanken god…

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Scroll Up