Om

OM BLOGGEN

Varmt välkommen till RikaKvinnor.se

​​I bloggen RikaKvinnor.se får du följa med på resan mot; ”Ett rikare liv” inom alla områden i livet. Förhoppningsvis på ett lite nytt, lekfullt, kärleksfullt, spirituellt, inspirerande, utmanande och även hållbart vis. Det är en resa som handlar om att komma närmre sitt sanna "jag". Om att nå sina drömmar, mål och fulla potential för att leva livet fullt ut varje dag och samtidigt ge tillbaka så mycket som möjligt till vår omvärld. Och det gör vi bäst när vi känner oss rika på livet!

 

Samanfattning RikaKvinnor.se - den korta versionen

  • RikaKvinnor.se är en holistisk blogg om hållbar inre och yttre rikedom med syfte att utbilda, inspirera, utmana och motivera, framförallt kvinnor, till lycka, rikedom och hållbarhet inom alla områden i livet, inte minst det ekonomiska.
  • Bloggen startades 2017 av Elisabeth Svensson, Multiprenör och civilekonom från Malmö, och handlar om resan mot yttre ekonomisk frihet och framförallt den inre rikedomen och lyckan som alltid finns där och är vår sanna natur.
  • Rikedom handlar om så mycket mer än pengar, det handlar om hur vi mår och känner, hur vi är mot andra och i vilken utsträckning vi lever i integritet efter våra grundläggande värderingar.
  • Bloggen är idag uppdelad i tre delar; Själva bloggdelen under rubriken ”Blogg”, ”Bli rik – börja här” som består av artiklar om finansiell rikedom. Avsnittet ”Inre rikedom” består av artiklar om inre rikedom så som; personlig utveckling, mindfulness och meditation.
  • Kvinnorna som figurerar i bloggen är dem jag själv inspireras av på olika sätt och är bland annat läsare, vänner, kollegor, förebilder och viktiga bollplank inom livets alla områden. För vad vore RikaKvinnor.se utan just oss; "Rika Kvinnor"!?
  • Känn dig fri att signa upp för prenumeration på nyhetsbrevet så att du inte missar uppdateringarna. Vi lovar att inte spamma dig!

 

Den långa versionen - Om RikaKvinnor.se

Syftet med bloggen RikaKvinnor.se är således att utbilda, inspirera, utmana och motivera, framförallt kvinnor, (såklart är män också välkomna) till lycka, rikedom och hållbarhet inom alla områden i livet, inte minst det ekonomiska. Jag är, som många andra, otroligt glad att frågan om kvinnligt ägande äntligen börjar ta allt större plats i samhällsdebatten och att både intresset och kunskapen kring ämnet ökat markant bland oss kvinnor de senaste åren. Mycket tack vare förebilder som Isabella Löwengrip a.k.a Blondinbella, och grupper som Economista som gått i bräschen för oss andra som kanske, som jag, tidigare kämpat i det tysta för att föra vår talan om kvinnligt ägande och därigenom skapa mer jämställdhet i samhället.

 

Låt oss göra det tillsammans - "Co-creation"

RikaKvinnor.se - high-five

Rikakvinnor.se skapas tillsammans med er läsare, för vad vore RikaKvinnor utan just oss kvinnor!? Dessutom är jag ett stort fan av den otroliga kraft och energi som skapas utifrån en kollektiv intelligens, även när vi tycker och tänker olika. Jag tror nämligen på att vi tillsammans utformar de bästa idéerna och tankesätten. Därför är jag otroligt glad och tacksam över alla de intressanta diskussioner, kommentarer och även samarbeten tillsammans med er läsare, systrar, power-ladies, vänner, kollegor och andra bloggare med passion för holistiska förhållningssätt kring ekonomi och personlig utveckling, som figurerar i bloggen. Ett återkommande och väldigt populärt inslag i bloggen är "Månadens Rika Kvinna" och här ser vi fram emot att ännu fler kvinnor vill inspirera oss alla genom att dela med sig av sin story om vad rikedom är för Dig, och hur Du kommit att känna dig rik på livet, oavsett förutsättningar eller resultat.

 

Hur idén till bloggen kom till

Idén till bloggen RikaKvinnor.se föddes under ett meditationsretreat våren 2017. Några månader tidigare hade jag börjat skriva personliga krönikor med en spirituell underton och tillhörande färgglada Excelgrafer över min egen privatekonomis utveckling, och därigenom resan mot ekonomisk frihet och strävan efter att ”gå i pension”* innan 40, på Facebookgruppen "Economista -Kvinnor som gillar aktier och privatekonomi". Economista, som är en grupp på Facebook för kvinnor som diskuterar; aktier, investeringar, karriär, privatekonomi etc och som på bara 1,5 år växt till över 100 000 medlemmar, blev snart ett naturligt forum för mig att kunna uttrycka mig på. För första gången fick jag stor positiv respons för mina, ibland, kontroversiella idéer, mitt privatekonomiska intresse i kombination med personlig utveckling och ett holistiskt, metamodernt och spirituellt synsätt på detta.

Plötsligt fanns det personer som genuint var intresserade av att ta del av det jag försökt förmedla, men inte lyckats få gehör för i egna kretsar, under de senaste 5 åren som jag arbetat aktivt med personlig utveckling, privatekonomi och investeringar av olika slag, grad och dignitet. Jag fick verkligen jättefin respons på inläggen och massa kärlek från så många av er härliga kvinnor, och en hel del undrade dessutom var man kunde läsa mer om mig och mina privatekonomiska strategier för att nå målet om ekonomisk frihet. Eftersom jag redan hade haft tankar på att eventuellt starta en holistisk blogg, där ekonomi skulle vara ett naturligt inslag, blev det nästan som att idén fick gehör tack vare kvinnorna i Economistagruppen, och utformningen av bloggen och namnidén kom alltså till under meditationsretreatet.

Själva namnet "Rika Kvinnor" är i sig ett mycket större begrepp än enbart pengar som man initialt kanske tänker. För mig innefattar ordet "rikedom" så mycket mer än bara pengar och ekonomi. Rikedom för mig handlar om att finna lycka, harmoni och balans inom alla områden i livet, även det ekonomiska. Ett rikt liv målas med breda penseldrag. Och till vishet och rikedom leder många vägar och varje individ har såklart sina egna behov och förutsättningar att tillgodose, och sina egna mål att ägna livet åt. Vi behöver alla följa vår egen inre kompass och den måste vara i linje med vad vi vill och är redo för.

Men rikedom handlar också om utveckling. Att inte alltid välja den "lätta" vägen, utan att utmana oss själva i den riktning som vår sanna natur kallar på oss att göra. Och för det krävs det mod. Mod att våga gå sin egen väg. Mod att inte bry sig om alla andras åsikter. Mod att vi tror på oss själva och att vi orkar bära den tyngd som det krävs för att ta oss ditt vi behöver gå. Samt mod att faktiskt våga bli "framgångsrik". Vilket faktiskt inte är så enkelt som många verkar tro.

 

Utformning och uppbyggnad

RikaKvinnor.se samarbeten

Bloggen är uppdelad i tre delar; Själva bloggdelen under rubriken ”Blogg”, där samtliga nya spännande inlägg publiceras 1-5 gånger per månad. Den andra delen, som du finner under huvudrubriken; ”Bli rik – börja här” består av artiklar om finansiell rikedom som ständigt fylls på med olika relevanta ämnen inom privatekonomi, investeringar och sparande.

Den sista delen som du finner under samma huvudrubrik men med underrubriken ”Inre rikedom” består av artiklar om inre rikedom, personlig utveckling, mindfulness och meditation och som kommer fyllas på med en massa inspiration efter hand som bloggen utvecklas.

Mitt tips för dig som är ny på bloggen är därför att starta med att läsa krönikorna under huvudrubriken ”Bli Rik –börja här”. Och därefter fortsätta med att läsa artiklarna som du finner under huvudrubriken "Blogg”

RikaKvinnor.se är fortfarande i sin prototypfas, och med hjälp av den feedback jag fått från er läsare hoppas jag att bloggen ska bli ännu bättre och skapa mer värde för dig som läsare över tid. Detta så att du som läsare ska få ut så mycket som möjligt från RikaKvinnor.se.

Bloggen uppdateras med nya, förhoppningsvis läsvärda, inlägg ca 2-5 gånger i månaden efterhand som det dyker upp nya idéer, tankar och inspiration från er läsare och från min vardag där dessa ämnen ständigt är en röd tråd. Ambitionen har hela tiden varit att hellre leverera kvalité än kvantitet. Därför skickas nyhetsbrevet ut max 1 gång i månaden så att du inte ska uppleva dig spammad, samtidigt som du inte missar nya blogginlägg. I nyhetsbreven kommer det därför tydligt framgå vilka inlägg som är nya och var på bloggen du finner dem.

Jag hoppas med dessa ord att RikaKvinnor.se kommer inspirera och hjälpa oss att tillsammans finna rikedom inom livets alla områden!

 

OM ELISABETH

lisabeth Svensson grundare RikaKvinnor.seJag som grundat och driver bloggen RikaKvinnor.se heter Elisabeth Svensson, är 34 år gammal och bor i den fantastiska staden, och tillika ”Sveriges Riviera”; Malmö.

Jag har en bakgrund som civilekonom från Lunds Universitet, samt inom individ- organisation- och samhällsutveckling via MIT – Massachusetts Insitute of Technology. Även jag är diplomerad Mindfulnessinstruktör via Mindfulnessgruppen i Stockholm, och jag ser med stor glädje fram emot att utvecklas och arbeta ännu mer med att sprida verktyget mindfulness och meditation som totalt kommit att förändra hela mitt liv, på ett väldigt positivt sätt.

När jag inte driver bloggen; RikvaKvinnor.se, försöker förhindra klimatkrisen, hjälper kunder att köpa hyresfastigheter i USA, eller arbetar med något av mina andra roliga projekt, utbildar jag mig till Agil coach genom ett IT-bolag. Så tillsynes är jag en ganska ”vanlig Svensson”.

​​Inom mig finns således en ganska unik kombination av olika intressen som ofta, i olika sammanhang, fått stå i motsättning till varandra; allt ifrån privatekonomi (jag är en riktigt nörd när det kommer till min egen privatekonomi och fullkomligen älskar att grotta ner mig i mina Excelfiler), till att starta och driva olika projekt och företag, samt mitt stora intresse för olika typer av investeringar. Samtidigt som det finns en djup spirituell sida inom mig där meditation, mindfulness, yoga, personlig utveckling och en holistisk syn på hälsa och kost har en stor och positiv inverkan på mitt liv.

Min bakgrund som investerare sträcker sig ända till 1997, då jag som 12-åring övertalade min mamma att köpa mina första H&M-aktier. Vad jag inte förstod då var att detta skulle bli starten på en livslång resa och ett av mina största intressen; ”Att-göra-pengar-av-pengar”. Dock var det först 2011, 26 år gammal, som jag på riktigt började bygga en pengamaskin, inspirerad av dåvarande pojkvännen Tobias Schildfat, författaren bakom ”Vägen till din första miljon”. Dessvärre startade resan inte på bästa tänkbara sätt, och jag förlorade initialt en stor del av det investerade kapitalet. Så först 2015 påbörjade jag min nuvarande resa mot ekonomisk frihet och idag försöker jag därför investera långsiktigt, tålmodigt och hållbart, istället för våghalsigt, kortsiktigt och riskabelt.

Jag vill dock vara tydlig och poängtera att jag inte på något vis utger mig för att vara expert inom något av områdena bloggen baseras på. Däremot är min ambition att dela med mig av egna erfarenheter och upplevelser om vad som fungerat för mig för att skapa ett rikare liv inom alla områden. För dig som kanske hoppats på komplicerade tekniska- eller fundamentala bolagsanalyser, eller annan typ av djupgående detaljrikedom kring investeringar, får jag istället hänvisa till "experterna". Detta är utöver min egen kompetens och framförallt intresseområde. För mig ska investeringar vara enkelt, passivt, långsiktigt, etiskt, hållbart samt ge god avkastning över tid. Breda globala och hållbara indexfonder med låga avgifter som sköts av en robot, samt investeringar jag förstår mig på, så som skog, fastigheter och guld, samt olika sätt att optimera privatekonomin, är mer av min melodi och det jag, tillsammans med er läsare, kommer fokusera på i bloggen RikaKvinnor.se.

Om du tycker ovanstående låter intressant är du varmt välkommen att hänga med på denna häftiga resa som verkar kallas livet!
Jag ser fram emot att dela resan med dig, för alla befinner vi oss på samma resa, och alla behöver vi varandras hjälp.

 

Med värme
Elisabeth Svensson

 

PS. Har du några frågor, funderingar eller feedback, tveka inte att kontakta mig!

*Definition för pension för mig är således att det finns ett system som betalar dina räkningar och ditt uppehälle medan du ägnar dig åt vad du vill, förslagsvis något du brinner och har passion för och som kan komma till gagn inte bara för dig och din familj, utan också för andra och världen.

Prenumerera på nyhetsbrevet

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.