FastighetsinvesteringarFinansiell rikedom

Så blev 24-åriga Johanna hyreshusägare i USA

Johanna Malmström 24-år och fastighetsägare i Cleveland USA @RikaKvinnor.se

Några dagar innan jag gick in på meditationsretreat på Sri Lanka fick jag ett superhärligt mail från en läsare som bland annat berättade om sin fascination över att få pengarna att växa, och att något som fastnat i hennes huvud var intresset för att börja investera i fastigheter för uthyrning. Efter att ha läst artikeln Äntligen Hyreshusägare här i bloggen fick Johanna, som läsaren heter, återigen vatten på kvarnen om att fastighetsinvesteringar är det hon vill satsa på. Sagt och gjort bestämde sig Johanna för att, med hjälp av det powerteam, jag själv är en del av, slå till på en hyresfastighet i Cleveland i USA. Nu väntar vi bara på att själva closingen ska gå igenom innan huset kan börja generera de efterlängtade hyresintäkterna till Johanna.

Eftersom jag är en nyfiken själ ville jag naturligtvis veta mer om Johanna och vad som lett fram till att en 24-årig tjej från Göteborg vågar ta steget att investera in sin första hyresfastighet helt på egen hand, dessutom i USA! Därför bad jag Johanna om en intervju, som jag hoppas leder till att fler unga kvinnor vågar ta steget till att börja investera i fastigheter.

Berätta lite om dig själv, din egen bakgrund och varför du är intresserad av investeringar Johanna?

Jag är född och uppvuxen i Göteborg och för närvarande pluggar jag mitt sista år på Handels i Göteborg där jag läser management. Vid sidan av skolan arbetar jag extra som ekonomiassistent och där trivs jag väldigt bra.

Man kan väl säga att jag alltid drivits av en frihetskänsla, att kunna göra mina egna val i livet och leva det precis så som jag vill. Och för mig öppnar investeringar dörren för ett sådant liv.

Johanna Malmström 24-år och fastighetsägare i Cleveland USA @RikaKvinnor.se

Hur kom du på att du ville investera i hyresfastighet och varför just i USA?

Det är mycket tack vare min pappa, som innehar en stor kunskap inom området, som jag blev intresserad av investeringar. Tidigare har jag investerat i både aktier och fonder, men kände för att sprida riskerna och framförallt få fler passiva inkomster. Och i somras, när jag lyssnade på ett avsnitt från ”Rika tillsammans” där Annika Backlund, som byggt upp sig eget fastighetsbolag, blev intervjuad, fick jag verkligen upp ögonen för fastighetsinvesteringar. För mig var Annikas story så otroligt häftigt och inspirerande.

Därefter sökte jag mycket information kring just fastighetsinvesteringar, och kom fram till slutsatsen att det inte är lika hög avkastning här i Sverige och att det dessutom skulle det krävas rätt mycket arbete från min sida. Jag bestämde mig då för att avvakta lite och fundera på hur jag skulle gå vidare. Så en dag, när jag var inne på en av Facebooks största grupper för kvinnor som gillar aktier och privatekonomi – Economista, läste jag Elisabeths inlägg om att köpa tid för pengar genom fastighetsinvesteringar och började då läsa mer på bloggen RikaKvinnor.se och blev sjukt inspirerad av berättelsen om Elisabeths första fastighetsköp i USA! Jag tog därför kontakt med Elisabeth som hänvisade mig till sin kollega och här är vi alltså idag 🙂

Vad har du fått för reaktioner från omvärlden?

Folk har varit rätt förvånade och är nog inte vana vid att man som ung tjej ska komma på tanken att investera i fastigheter, för att inte tala om fastigheter i USA!. Detta märktes framförallt när jag var på banken, då banktjänstemannen initialt trodde jag skulle flytta till USA, vilket inte var fallet utan jag fick förklarat att det handlade om en investering, vilket i sin tur resulterade i ännu mer förvåning och höjda ögonbryn.

Vad har du för mål med dina investeringar?

Mitt långsiktiga mål är framförallt att få ihop ett större kapital för att sedan kunna försörja mig på den eventuella avkastningen. För att kunna nå dit, hoppas jag på en slags ”snöbollseffekt” och genom detta fortsätta återinvestera all vinst från hyresfastigheter och mina övriga investeringar.

Vad har du för mål i livet i stort?

Ett av mina stora mål i livet är att en dag driva eget företag. I grund och botten handlar det om att jag vill kunna göra sådant jag brinner för och drivs utav. Och för att knyta ihop säcken handlar det om just den där frihetskänslan för att kunna leva livet på egna villkor.

Vilka tips skulle du vilja ge till andra som går i samma tankar om att kunna investera?

Att man måste våga och att det aldrig är försent att börja! Var nyfiken och var inte rädd för att göra misstag, för att i slutändan, är vi alla människor.

Tack Johanna för att du ville ställa upp på denna intervju! //Elisabeth @RIkaKvinnor.se

Är du också nyfiken på att investera i hyresfastigheter?

RikaKvinnor.se hyreshus utomlands
Vårt första hyreshus i Cleveland i USA

Efter flera år av letande samt en ett år lång kurs med fokus på fastighetsinvesteringar utomlands, slog jag och min sambo äntligen till på vår första hyresfastighet i USA. Tidigare har vi delägt en större hyresfastighet i Huddersfield i UK, crowfundat fastigheter genom Tessin samt ägt fastighetsaktier i bland annat Castellum. Nu var vi dock sugna på att äga hela affären själva och när rätt kontakter äntligen dök upp och siffrorna visade på en riktigt god investering, fanns det inte så mycket att fundera kring. Sagt och gjort slog vi till och idag kan vi därför titulera oss hyreshusägare sedan juni 2018. Anledningen till att just hyresfastigheter kommit att intressera oss är framförallt för den månatliga passiva inkomsten. För precis som lönen kommer in på kontot i slutet av varje månad, kommer även hyresintäkterna in i slutet av varje månad, 12 månader om året. Vilket ingen aktie, eller annan typ av investering jag känner till kan konkurrera med.

Och tack vare vår egen erfarenhet från fastighetsinvesteringar, samt det powerteam som ligger bakom vår, Johannas och många andra svenska kunders framgångsrika fastighetsaffärer, kan vi erbjuda hjälp till fler personer som vill göra samma resa. Så om du är, eller känner någon som är, intresserad av att passivt äga hyresfastigheter i USA, tveka inte att kontakta mig för mer information om hur du kan gå tillväga. Du når mig på elisabeth@rikakvinnor.se

2 thoughts on “Så blev 24-åriga Johanna hyreshusägare i USA

  1. Det låter som en klok idé och samtidigt finns det såklart sätt att göra det på utan en rejäl buffert 🙂 Lycka till på resan!

  2. Låter så spännande detta! Jag vill själv investera i fastigheter men vill först bygga upp en rejälare buffert först.

Kommentera gärna så att vi tillsammans kan lära och utvecklas