Våra etiska riktlinjer

Som Ambassadör för RikaKvinnor AKADEMIN är det viktigt att du följer våra enkla etiska riktlinjer. Kort och gott handlar det i mångt och mycket om sunt förnuft. 

Etiska riktlinjer

De flesta av oss ogillar skarpt när någon försöker pracka på eller sälja något till oss. Speciellt när vi får känslan av att säljaren är den stora ”vinnaren” i leken.

Däremot vill de flesta gärna köpa så länge känslan för situationen är en  win-win och att följande fråga för den som är intresserad av att köpa kan besvaras på ett tillfredsställande sätt: ”What´s in it for me?” 

Därför är min varma rekommendation inte att “sälja” kursen till någon utan att istället, på ett genuint sätt, berätta VAD KURSEN GJORT FÖR DIG. På så vis säljer du utan att faktiskt sälja. För återigen, det främsta mottagaren kommer fundera på är att få svar på följande frågor; ”What´s in it for me?” eller ”Hur kommer det här att gagna mig?”

Därför har jag nedan tagit fram några enkla förhållningsregler för hur jag önskar att du kommunicerar kring kursen utifrån mottagarens perspektiv och med fokus på deras önskningar och behov.

”DOs”

  • Dela och inspirera gärna genom att berätta Din story om vad kursen haft för betydelse för dig rent konkret. Tillexempel om du sparat mer pengar, hur mycket? Om du vågat investera, hur har det gått för dig? Om du blivit mer trygg i ditt sparande, vad fick dig att få den känslan? Om du fått större insikter om vad som är viktigt på riktigt i livet, vad fick polletten att trilla ner? Eller vad det nu kan vara för just dig som gett ett stort värde i samband med kursen.
  • Du kan också dela och inspirera kring hur du uppfattat mig som lärare och guide på den här resan, speciellt inför webinaren.

”DON´Ts”

  • Dela din affiliatelänk eller länk till webinaren utan att skriva varför eller besvara mottagarens främsta frågor: ”What´s in it for me?” eller ”Hur kommer det här att gagna mig?”
  • Översälja, övertyga eller försöka övertala någon att gå kursen.
  • Fråga gärna dig själv; skulle jag köpa kursen om jag fick det presenterat på detta vis? Om svaret blir nej: modifiera din kommunikation tills du svarar ja.
  • Du får heller inte marknadsföra kursen: (1) i samband med någon illegal verksamhet, (2) på någon illegal webbplats, (3) på ett sätt som en rimlig person skulle anse hotfullt, skadligt, förtalande, obscen, sexuellt explicit, trakasserande eller främjande av våld; (4) på ett sätt som främjar diskriminering, (5) på något sätt som Företaget uttryckligen anser vara stötande, eller (6) på ett sätt som kränker immateriell äganderätt eller relaterade rättigheter som innehas av någon tredje part (7) inuti några av RikaKvinnors hanterade Facebook-grupper
  • Du får inte göra några påståenden, garantier, representationer eller garantier om kursen. 

Jag vill bli Ambassadör

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi med mer information!