Det är jag som är Elisabeth

Elisabeth Svensson heter jag som är grundaren och driver utbildnings- och inspirationsplattformen RikaKvinnor.se.

Elisabeth Svensson, grundare RikaKvinnor.se @fotograf Clara Himmelstad

Min ambition är att dela med mig av egna erfarenheter och upplevelser om vad som fungerat för mig för att skapa ett hållbart rikare liv inom alla områden.

Jag har en bakgrund som civilekonom från Lunds Universitet, samt inom individ- organisation- och samhällsutveckling via MIT – Massachusetts Insitute of Technology. Dessutom är jag diplomerad Mindfulnessinstruktör via Mindfulnessgruppen i Stockholm.

När jag inte jobbar med RikaKvinnor.se, försöker förhindra klimatkrisen, hjälper fler kvinnor till ”ett rikare liv” eller arbetar med något av mina andra roliga projekt, arbetar jag som Agil IT-projektledare. Så tillsynes är jag en ganska ”vanlig Svensson”.

Jag vill vara tydlig och poängtera att jag inte på något vis utger mig för att vara expert inom något av områdena som RikaKvinnor.se handlar om. Jag delar med mig av egna erfarenheter av vad som funkat bra för mig under mina +10 år som investerare och vad som hjälpt mig och min familj till större ekonomisk frihet. Vad som funkat för mig är inte säkert att det funkar för dig. Det beror bl.a på vilken risk du är beredd att ta, hur mycket kapital du har och när i tid du behöver dina tillgångar.

Har du några frågor, funderingar eller feedback, tveka inte att kontakta mig på elisabeth@rikakvinnor.se

Med värme
Elisabeth Svensson, grundare av RikaKvinnor.se

 

Elisabeth Svensson, grundare RikaKvinnor.se @fotograf Clara Himmelstad

En helt ”vanlig Svensson”

Min familj

Tillsammans med min fantastiska man, och tillika musiker, Björn, vår dotter Edith och våra 2 päls barn Alice och Sally bor vi i ett tvåfamiljsradhus i underbara Malmö.

Mindfulness & meditation

Det har förändrat hela mitt liv på ett väldigt positivt sätt och därför delar jag gärna med mig av mina erfarenheter så fler får glädje av detta verktyg som skapar ett lugn och en inre rikedom.

Varmt om hjärtat

Klimatkrisen är viktigt för mig och något jag försöker hindra. Nu när jag även kan titulera mig som mamma är det än viktigare för mig att göra aktiva val för vår framtid, med smarta investeringar. 

”En kapitalistisk Buddha”

Mindfulness och meditation är en stor del av mitt liv som i grund och botten handlar om att träna våra hjärnor och därigenom skapa nya och mer konstruktiva ”vägar i hjärnan”.

Inom mig finns således en ganska unik kombination av olika intressen som ofta fått stå i motsättning till varandra; allt ifrån privatekonomi (jag är en riktigt nörd när det kommer till min egen privatekonomi och fullkomligen älskar att grotta ner mig i mina Excelfiler), till att starta och driva olika projekt och företag, samt mitt stora intresse för olika typer av investeringar.

Samtidigt som det finns en djup och spirituell del inom mig där meditation, mindfulness, yoga, personlig utveckling och en holistisk syn på hälsa och kost har en stor och positiv inverkan i mitt liv. Min man brukar lite skämtsamt kalla mig för sin kapitalistiska Buddha.

 

Läs mer om mig i media

Genom åren har jag, Elisabeth, som grundare av RikaKvinnor blivit intervjuad och hamnat på första sidan i ett flertal tidningar och magasin bland annat: SydSvenskan, Aftonbladet, Amelia. Blivit intervjuad i SVT och medverkat i poddar bland annat Business & Dreams , samt varit gäst hos RikaTIllsammans.

Elisabeth Svensson grundare RIkaKvinnor.se i Amelia

Intervju med Amelia

Förstasidan Aftonbladet nyheter RikaKvinnor.se

 Intervju i Aftonbladet

Jag har alltid älskat att investera!

Min bakgrund som investerare

Min bakgrund som investerare sträcker sig ända till 1997, då jag som 12-åring övertalade min mamma att köpa mina första H&M-aktier.

Vad jag inte förstod då var att detta skulle bli starten på en livslång resa och ett av mina största intressen; ”Att-göra-pengar-av-pengar”. Dock var det först 2011, 26 år gammal, som jag på riktigt började bygga en pengamaskin, inspirerad av dåvarande pojkvännen Tobias Schildfat, författaren bakom ”Vägen till din första miljon – Alla kan bygga en egen pengamaskin”.

Dessvärre startade resan inte på bästa tänkbara sätt, och på bara några månader förlorade jag en stor del av det investerade kapitalet (ca 300 000 sek). Detta skapade såklart en stor rädsla för att investera på börsen, och länge tänkte jag att ”börsen nog inte var något för mig”.Men efter inspiration från en utbildning inom privatekonomi och personlig utveckling började jag investera mer långsiktigt, hållbart och passivt. 

En av mina stora förebilder och tillika nära vän och mentor är Jan Bolmeson som också driver Sveriges största privatekonomiblogg RikaTillsammans.se. Jag hade aldrig varit där jag är idag utan Jan och den inspiration, hjälp och stöttning han bidragit med.

Investerar numera långsiktigt, hållbart och passivt

Så 2014 påbörjade jag återigen min resa mot ekonomisk frihet, där jag istället investerar långsiktigt, hållbart och passivt.

Till min hjälp har jag bland annat en lysande fondrobot som gör det mesta av jobbet på börsen bättre än jag någonsin kunnat göra själv.

För dig som kanske hoppats på komplicerade tekniska- eller fundamentala bolagsanalyser, eller annan typ av djupgående detaljrikedom kring investeringar, får jag istället hänvisa till ”experterna”.

Att investera ska vara enkelt

För mig ska investeringar vara enkelt, passivt, långsiktigt, hållbart samt ge god avkastning över tid.

Breda globala och hållbara indexfonder med låga avgifter som sköts av en fondrobot, samt investeringar jag förstår mig på, så som skog, fastigheter och guld, samt olika sätt att optimera privatekonomin, är mer av min melodi och det jag, tillsammans med er, kommer lägga fokus på.

Om du tycker ovanstående låter intressant är du varmt välkommen att hänga med på denna häftiga resa som verkar kallas livet!

Jag ser fram emot att dela resan med dig, för alla befinner vi oss på samma resa, och alla behöver vi varandras stöttning, hjälp och inspiration.

 

Ta första steget

Gå vår unika kurs där du får kunskap för en hållbar ekonomisk och inre rikedom.