RikaKvinnor bloggen

Månadens Rika Kvinna – Iréne Jansson

feb 14, 2018 | Inre rikedom, Månadens rika kvinna | 0 Kommentarer

Varje månad skildras nya insikter kring livet kopplat till ämnet rikedom. Vill du också inspirera oss med din story, tveka inte att kontakta Rikakvinnor.se

Fortsättning; Ditt FramgångsRika 2018

Även om det redan känns som ett tag sedan så är årsskiften är magiska tillfällen att skapa förändring. Det är något speciellt att önska och lova sig själv något just när klockan klämtar vid 24.00. Men ärligt – hur har du tagit hand om dina föresatser även om de inte kändes bleka just då?

Här kommer några nycklar till hur du kan skapa lite extra skjuts på årslöftena – för just i år är det dags – rikedom på alla plan. Här kommer supertipsen som gör att du kommer framåt med din egen rikedomsplan och det är du som definierar vad rikedom är för dig.


Glöm tidigare år

För det första, glöm tidigare år. Glöm att du många gånger tidigare lovat dig saker som det inte blev så bra med. Träning, sparande och vegomat blev liksom inte vad du tänkt. Rensa bort alla tidigare gånger. Var snäll mot dig själv och radera ut alla tidigare löften som du inte är nöjd med. Gör en fabriksinställd återstart av dig själv och du blir som en ny människa. Bär inte på gammal last som inte gynnar dig. Känn hur lätt du blir.


Se dig utifrån

Vad är det som den här personen (du) behöver? Vad vill den här personen egentligen? Fråga personen och lyssna på vad den säger. Du kanske tror att du vet exakt, men personen kanske har önskningar som du inte riktigt känner till? Att nå kärnan i önskningarna är att få fatt i något nytt och djupare som ger dig mer skjuts framåt. När du når de äkta önskningarna blir de kraftfullare. Du får mer energi och du lyckas lättare fullfölja dem. Har du svårt att nå dina inre tankar så testa att meditera och ställ frågorna då.


Se dig vid målet

Gå in i målbilden och upplev dig där. Hur ser det ut? Var befinner du dig? Hur känner du dig? Se dig precis så perfekt och framgångsrik som du vill vara och upplev känslan om och om. Ju mer du kan fylla dig med känslan vid målet desto lättare är det att nå det.

Lockas av alla andra fördelar. Vad kan du uppnå mer än själva målet? Finns det sidoeffekter du kan uppnå som också är goda för dig? Samla på dig allt gott som vandringen till målet innebär. Med en förändring brukar minst tre nya effekter uppnås som du får på köpet. Så vad mer kan du få om du når målet?


Använd dina styrkor

Ofta pratar man om problem och svagheter som ska övervinnas, men tänk istället tvärtom. Du vet säkert vilka dina styrkor är, och vilka de än är så använd dem för att komma dit du vill. Är du osäker vilka dina styrkor är kan du göra ett enkelt test här


Precisera vad du ska göra

Gör en detaljerad plan. Först årsvis, sedan månads och veckovis. Snygga årskalendrar finns på Granit och använd vackra anteckningsböcker och snygga pennor om du inte lägger in allt i mobilen. Vackra snygga saker gör att det är lättare och roligare att leka och du blir extra inspirerad.


Njut under tiden

Se till att ha roligt. Gläd dig åt varje stund som du ägnar dig åt din aktivitet som du satt upp på listan. Fundera på hur du kan ha extra kul under tiden eller åtminstone se till att skapa något som underlättar eller gör det smidigare. Fira alltid alla små segrar och att du kommit en bit på vägen.


Involvera en vän eller coach

Berätta för en förtrogen vilka dina mål är. Bjud in personen i din strävan och låt den följa dig på din resa. Be om återkoppling och feedback.


Utveckla vidare

Ingenting är statiskt. Allt utvecklas – ditt sparande, din träning, ditt lärande – och du skall se att du vill ha mer. Det du i början kanske kände som ett hinder, utmanar dig nu vidare att göra och vara mer.


Fortsätt lyssna på dig själv

Känn efter vad som är bra för dig. Vad talar ditt hjärta till dig? Vad blir ditt nästa steg till ett ännu rikare liv?

Iréne Jansson@RikaKvinnor.se

Författare, föreläsare coach

Författare till ”Entreprenörskap; från idé till verklighet”

”Ekonomi med hjärta”

Kika gärna in på www.irenejansson.se där finns mer inspiration.

GÖR SOM TUSENTALS ANDRA KVINNOR

Gå med i vår community

Ta del av inspiration, konkreta råd, tips och mycket mer för din inre- och yttre rikedom på ett lättsamt och förhoppningsvis lättillgängligt vis.