RikaKvinnor bloggen

Ännu en intervju i Kvällsposten/Expressen

jan 19, 2022 | Finansiell rikedom, Inre rikedom | 0 Kommentarer

Artikeln publicerades på Kvällsposten / Expressen den 19 januari 2022. Eftersom den ligger bakom en betalvägg har jag även lagt ut artikeln här på RikaKvinnor.se

Hela livet har Elisabeth Svensson strävat efter att bli rik. Men när hon väl nådde målet, med flera miljoner på kontot, kände hon sig inte lycklig.
– Jag loggar in och ser att depån gått upp en miljon, men jag reagerar inte. Det var som ett antiklimax, säger hon till Kvällsposten / Expressen. 

Ända sedan Elisabeth Svensson var barn har hon strävat efter att tjäna mycket pengar – ekonomiskt fri som hon själv beskriver det. Att ha ett system som betalar räkningarna och kunna ägna tiden åt något man vill och inte måste tjäna pengar på. 

– För mig har det varit viktigt att vara självständig – kunna stå på mina egna ben och framför allt inte vara ekonomiskt beroende av en man, säger hon. 

Hon berättar att hon som barn förstod att det är ”aktier man ska ha om man ska bli rik”. Men det dröjde några år innan hon tog det på allvar. För tio år sedan gick hon in med sina sparade pengar på börsen och skulle satsa – men förlorade i stället allt. 

– Det blev en hård insikt, men en bra erfarenhet. Jag hade gått på rekommendationer, det som lät bra, men jag visste ingenting om bolaget. 

Det dröjde flera år innan hon vågade ge sig ut på marknaden igen. Under den tiden gjorde hon väl valda utgifter och sparade ihop mycket pengar. Sen var det dags igen. 

– Jag började investera och umgås med vänner som ville samma sak, säger Elisabeth Svensson. 

”En galen affär”

Elisabeth Svensson lärde sig av sina misstag och det dröjde inte lång tid innan det började löna sig. Förra sommaren fick hon och hennes sambo möjligheten att göra investeringar i företag som endast större aktörer brukar få möjlighet till. 

– Det blev en galen affär som sköt oss till en ny nivå. Det var en enorm pengaökning.

Hon jobbade mycket vid denna period och i samma veva gick även hennes morfar bort. Däremot fanns miljonerna, som hon hela livet drömt om, på kontot. Men någonstans här försvann också lyckan och drivkraften för henne. 

– Jag loggar in och ser att depån gått upp en miljon, men jag reagerar inte. Det var som ett antiklimax, säger hon.

– Var det inte svårare än så här, kände hon. 

Kvinnor på börsen @RikaKvinnor.se intervju Kvällsposten

Elisabeths mål var att bli ekonomiskt fri. Hon menar att drivkraften varit att känna sig trygg, äga sin egen tid och att hon sett pengar som ett sätt att skapa en form av trygghet och frihet.  

– Jag tänkte att oavsett vad som händer har jag en ekonomi som stöttar mig.

Men pengarna kanske inte var allt trots allt – eftersom hon med sina miljoner inte var lycklig ändå. 

Hon loggade ut från sina sociala plattformar och slutade uppdatera sin blogg, Rikakvinnor.se. För ett tag sedan berättade hon för sina följare om känslorna.

– Jag hade ständigt dåligt samvete – tänkte att jag som hade det så bra borde inte må dåligt. gjorde att det tog emot hur jag skulle berätta.

Till slut kom vändpunkten – på grund av hennes nya projekt, menar hon. En kurs som syftar till att hjälpa kvinnor göra samma resa som hon själv

– Jag har länge velat hjälpa andra kvinnor. Den riktar sig till den som identifierar sig som kvinna, i 25 till 55–årsåldern. 

Hon upplever att det är främst kvinnor som är i störst behov av den här typen av kurs. 

– Det sitter djupt rotat att mannen är den som ska tjäna och hantera pengarna. Det vill jag vara med och förändra. 

//Artikel och intervju av Ebba Torstensson på Kvällsposten / Expressen

GÖR SOM TUSENTALS ANDRA KVINNOR

Gå med i vår community

Ta del av inspiration, konkreta råd, tips och mycket mer för din inre- och yttre rikedom på ett lättsamt och förhoppningsvis lättillgängligt vis.