RikaKvinnor bloggen

Bokslutet för 2021 är just färdigställt och återigen är alla föreställningar om vad som är möjligt när vi sätter våra pengar i arbete, ordentligt överträffade.

Som jag tidigare berättat om, först på bloggen, sedan snappade många av Sveriges stora dagstidningar upp storyn (Aftonbladet, Expressen, Skånska dagbladet, Ekonomibyrån på SVT, Sydsvenskan mfl mfl), så nådde jag och min sambo ett, i min värld, svindlande mål när vi i somras kunde titulera oss dollarmiljonärer.

Känslor av tomhet och meningslöshet

I motsats till vad jag hade förväntat mig, uppstod dock ingen lycka eller eufori i samband med att detta astronomiska mål nåddes. Snarare uppstod en känsla av tomhet och meningslöshet tillsammans med tankar som; ”vad tusan gör jag nu?”, ”var det inte svårare än såhär?” ”varför känner jag mig inte gladare?” osv.

Skammen att må dåligt när allt är så bra

Därefter drabbades jag av fullständig förlamning och tog helt avstånd från bloggen, mitt företag och att synas i sociala medier. Lägg där till skammen av att må dåligt när allt egentligen är så bra. Jag tyckte verkligen inte att jag förtjänade att må dåligt eller känna som jag gjorde. Så 2021 var på många vis ett jobbigt år där jag fick parera min inre smärta med en galen yttre framgång. Något som helt ärligt inte varit så enkelt.    

Telefonsamtalet som förändrade allt

Tack och lov är jag på en betydligt bättre plats idag. Den över 8 månader långa tiden av total tomhet och meningslöshet tvingade mig dock till utveckling. Och när jag nästan började tro att jag aldrig skulle få känna meningsfullhet eller en inre drivkraft igen, så förändrades allt med ett telefonsamtal.

Mitt bidrag under den korta tid vi har

Visst kan livet vara underligt och helt vidunderligt ibland. Telefonsamtalet var nämligen startskottet till insikten om vad jag tror jag vill göra med min begränsade tid på denna planet. Nämligen att hjälpa kvinnor till ett rikare liv på ett djupare plan.

Rikedom handlar om så mycket mer än pengar, det handlar om hur vi tänker och känner, hur vi behandlar oss själva och andra levande varelser och i vilken utsträckning vi lever i integritet efter våra grundläggande värderingar.

Vi kommer inte ifrån att vi behöver pengar

Och för att göra detta kommer vi inte ifrån att vi behöver pengar. Vad vi än tycker om det. Det kan tex handla om att äntligen gå den där coachingutbildningen. Att våga hoppa av ekorrhjulet för att testa den där affärsidén som allt säger är så bra. Eller att jobba ideellt på ett hunddagis. Kunna bo vart i världen du vill eller enbart göra det som ger dig lycka och rikedom på ditt sätt.

Att vara ”rik” innebär således att också ha råd med alla de saker och erfarenheter som krävs för att leva ditt liv så autentiskt och så i linje med dina grundläggande värderingar som möjligt.

Ditt förhållande till pengar är avgörande

Och oavsett vad ditt förhållande till pengar är idag så vet jag hur stor roll ditt mindset till pengar betyder. Vilket jag själv är ett levande exempel på. För sanningen är den att jag verkligen inte är en fantastisk investerare, snarare att jag är rätt medioker på den fronten. Plus att jag har gjort i princip alla misstag som går att göra som investerare. 

Jag bestämde mig för att bli rik

Det som dock skiljer ut mina resultat från många andra investerare tror jag bla är att jag; 
1. Bestämde mig för att bli finansiellt rik på riktigt.
2. Började inse och acceptera mina begränsningar som investerare.
3. Skapade en tydlig mekanisk plan för att bli rik.

Och när jag väl förstod hur jag på bästa sätt kunde lägga grunden för min ekonomiska frihetsplan med hjälp av en pengamaskin då började det hända saker, vilket ni ser i grafen nedan.

Pengamaskin 2021 RikaKvinnor.se

2014, när jag bestämde mig för att bli rik på riktigt, bestod min pengamaskin, alltså mina passiva inkomster, av 12 267 kr. Idag 7 år senare genererade min pengamaskin passiva inkomster på 3 117 815 sek under 2021! Vilket motsvarar en inkomst på 259 818 kr/mån efter skatt!!! Det är en ökning av passiva inkomster med 25 316% från 2014! 

Pengamaskinen består bla av aktieutdelningar, ränteinkomster, utveckling av värdet på portföljen, hyresinkomster, affiliateinkomster och säkert något jag glömt. Merparten (2,5 mkr) står dock en enda enskild investering för.

Nästan 7 miljoner i eget kapital! 

Och det ekonomiska året tog ju inte slut i somras när jag och min sambo blev dollarmiljonärer, utan min pengamaskin fortsatte att eskalera ända fram till sista börsdagen på året.

Under 2021 fick jag således se mitt egna kapital gå från 3, till 4 till 5, sedan 6 och nästan till 7 mkr! Det är helt bisarrt om du frågar mig. Såklart beror det i mångt och mycket på en, förlåt för min franska, jäkla tur. Och sanningen är att det varit ganska svårt, om inte omöjligt, att vara en dålig investerare när börsen gick som tåget 2021.Utveckling av eget kapital @RikaKvinnor.se

Om jag inte bestämt mig för att bli rik, hade jag fortfarande behövt arbeta för pengar

För helt ärligt, hade jag inte bestämt mig för att bli finansiellt rik 2014, så vågar jag nästan garantera att jag fortfarande hade behövt arbeta för pengar. Istället ger min pengamaskin mig möjligheten och friheten att välja vad jag vill göra med min dyrbara tid. För resten av livet! (OMG!) För det är vad som är så häftigt med en pengamaskin. Den fortsätter jobba för dig, dag in och dag ut. År in och år ut. Oberoende av vad du väljer att göra med din tid. 

Dags för mig att ge tillbaka! 

Därför har jag nu tagit tjänstledigt från mitt vanliga arbete för att bla ha möjlighet att lägga fokus på att lansera Nordens bästa digitala utbildning för kvinnor att lägga grunden till ekonomisk frihet och hållbar rikedom; RikaKvinnor AKADEMIN – RiKA

Och det mina vänner, resonerar med hela själen och hjärtat på ett sätt som inget jag tidigare tagit för mig gjort. 

Jag har nog aldrig sett fram emot ett nytt år så mycket som jag gör med 2022. För nu har det blivit dags för mig att ge tillbaka av alla mina år av erfarenheter, investeringar och lärdomar inom områdena ekonomi och personlig utveckling! Äntligen tror jag mig hittat mitt kall här i livet <3

Hur känner du inför starten av 2022? Har du några storslagna planer för året, eller tar du det som det kommer?

Jag ser fram emot att höra om dina tankar <3

Med kärlek
Elisabeth 

GÖR SOM TUSENTALS ANDRA KVINNOR

Gå med i vår community

Ta del av inspiration, konkreta råd, tips och mycket mer för din inre- och yttre rikedom på ett lättsamt och förhoppningsvis lättillgängligt vis.