RikaKvinnor bloggen

Månadens Rika Kvinna – Jannica Morina

jun 30, 2019 | Finansiell rikedom, Inre rikedom, Månadens rika kvinna | 1 kommentar

Min resa mot ett rikare liv

Jag blev oerhört hedrad när Elisabeth frågade om jag ville bli månadens ”Rika kvinna” och tyckte det vore superskoj! Men väldigt snabbt dök de där välbekanta tankarna upp, som inte ville att jag skulle synas eller höras och tro att jag är något, hålla mig på plats liksom; ”vem är jag att skriva en krönika, jag kan ju inte något om hur man skriver en sådan text”, ”vem skulle vilja läsa mina tankar och funderingar, det är ju inget intressant”, ”nä, det är nog inget för mig, det är bara för kvinnor som är superframgångsrika”. Och prestationsångesten. ”Stopp!” tänkte jag då, det här måste ifrågasättas! Elisabeth skulle nog inte ha frågat mig om hon inte tyckte att jag hade något att dela med mig av. Vad kan det vara?

Jag gick tillbaks tre år i tiden till 2016. Då var jag 34 år och hade några år innan gått igenom en skilsmässa som fortfarande spökade litegrann, kraschat in i väggen och genom detta fått lära mig leva på ett annat sätt, både i hur jag tar hand om mig själv och mina tre barn. Jag hade också börjat fundera på om det inte borde finnas något mer i livet än att bara jobba-sova-äta å alla tidsfördriv däremellan. När jag en dag i mitt Facebookflöde fick upp reklam om en gratis föreläsning om hur man skulle få ett rikare liv var det lätt att tacka ja! Det var där det började. Min personliga utveckling. Som var bara för mig och mitt liv, inte för jobbets eller någon annans skull. Och som jag under hela vägen skulle få bekosta helt själv. Bara det kändes väldigt främmande, att lägga ner så mycket pengar på mig själv.

 

Jag kan inget…

Efter föreläsningen gick jag på flera olika kurser, var med på otaliga webinar och plöjde böcker och ljudböcker. Mina ögon började öppnas för alla möjligheter som fanns. Men på alla kurser upplevde jag det som att alla andra redan hade ”sin grej” som de kunde utveckla, någon var superduktig på att måla, någon brann för att laga mat, någon annan var jätteduktig på att coacha andra människor. Vad kunde jag? Jag var ”bara” en redovisningsekonom, hade ingen speciell hobby som jag var superduktig på eller superintresserad av, jag kände inte heller att jag ville syssla med mitt yrke på min fritid utan ville att det skulle vara något helt annat för att få en bra balans. Men jag tänkte att det löser sig nog efter hand och litade på att universum skulle leda mig rätt. Som hänt så många gånger tidigare.

 

Jag kan visst!

Jannica Morina Månadens Rika Kvinna @ RikaKvinnor.seI början av 2018 startade jag och min sambo vårt första företag i UK för att investera i fastigheter! Jag hade äntligen hittat något jag tyckte var riktigt roligt! Språngbrädan till detta var Robert Kiyosakis bok ”Rich dad, Poor dad”. När jag läste den i början av 2017 kände jag att det där med fastigheter är ju riktigt intressant och det är fullt begripligt för mig. Det hade legat å grott i mitt bakhuvud några år, men jag hade en föreställning om att det krävs så mycket kapital för att komma igång och de objekt jag kollat på i Sverige hade inte varit tillräckligt intressanta och passade inte in i min livsplan. Dessutom saknade jag då kunskap om fastighetsinvesteringar. När jag väl bestämt mig löste universum resten, mina vägar korsades med den ena fastighetsinvesteraren efter den andra och både jag och min sambo började utbilda oss. Med hjälp av duktiga mentorer och stöd från andra fastighetsinvesterare körde vi igång. Vi tänkte att det här var ett perfekt sätt att trygga vår framtida pension! Men det var ändå något som saknades..

 

Win-win

Jag mår som bäst när jag få hjälpa någon annan, och det här vi skulle göra skulle hjälpa människor i UK att få ett bra ställe att bo på med en schysst hyresvärd, men jag ville hjälpa fler och lite närmare. Efter input från våra mentorer, nätverkande i både UK & Sverige, de kurser vi gått och alla otaliga real-life successtories vi hört lades pusselbitarna på plats. Jag förstod nu vad vi kunde göra för människor i vår närhet! Vi kunde erbjuda dem en möjlighet att gå med i våra projekt som finansiärer. Vi hade nu kunskapen, tiden och nätverket som behövdes för att investera och kunde då jobba tillsammans med andra som saknade detta, men hade kapitalet. Win-win! Då blev resan så otroligt mycket roligare! Helt plötsligt hade vi ett gäng härliga människor som vi fick dela upplevelserna med, vilken känsla! Idag har vi två företag i UK och snart fem projekt igång tillsammans med 22 vänner (ja, alla som är med och investerar har vi börjat räkna som våra vänner ?). Det är en oerhört spännande tid som ligger framför oss med fler investeringar och fler investerare!
Fastighetsinvesteringar @RikaKvinnor.se

 

Du är bara ett mindset ifrån

Det är inte helt enkelt att göra förändringar och lära sig nya saker. Jag har stött på både hinder och motgångar, men med det grundläggande tankesättet att allt som händer mig har jag något att lära av blir det lättare att komma över på andra sidan. Att tänka ”Ah, spännande! Hur ska jag lösa det här?” ger ett väldigt bra skifte i mitt mindset från att se det som ett problem till att det istället är en möjlighet. Eller som Tony Robbins säger: “The only ”problem” we really have is we think we’re not supposed to have problems! Problems call us to higher level – face & solve them now!”. Det är bara att fortsätta framåt, ta ett steg i taget. Sedan, helt plötsligt, är bekymren dåtid och framtiden klarnar.

På ett mingel vi var på kläckte min kloka sambo ur sig ”Du är bara ett mindset ifrån” och det är så sant! De största hindren sitter i ditt eget huvud. Jag kan ibland vakna på morgonen och känna en oro för något, då stannar jag till och tänker efter: Hur kändes det innan den här känslan? Vad har hänt sedan dess? Oftast får jag svaret att inget nytt hänt, och då känns det helt meningslöst att oroa sig. Finns det ett riktigt problem, ta i tu med det och sluta oroa dig. Finns det inget riktigt problem, sluta oroa dig. Det du lägger ditt fokus på är vad som växer, och då är det ju mycket bättre att fokusera på det du vill ska hända & det du gillar. Sluta oroa dig för vad som kan gå fel och fokusera istället på vad som kan gå rätt!

 

Ensam är stark, eller?

Jannica Morina gästar RikaKvinnor.se

Jag är väldigt duktig på att klara mig själv och vill gärna lösa saker på egen hand. Under min resa har jag fått lära mig att ensam inte är stark, du blir både starkare och får mycket roligare på vägen om du involverar andra människor! Allt blir mer meningsfullt. Om jag inte hade sökt upp och tagit hjälp av de som redan gjorde det jag ville göra hade jag säkert ändå tagit mig framåt, men det hade tagit mycket längre tid, och inneburit mer osäkerhet och blivit en väldigt ensam väg att vandra. Jag har fått och får så mycket hjälp och stöd och numer kan även jag bidra med att hjälpa och stödja!

 

Vem du är beror på vem du hänger med

Det sägs att du blir ett genomsnitt av de fem personer du spenderar mest tid tillsammans med. Har du någon gång funderat på vilka dessa fem är? Är de på en plats i livet där du vill vara? Om inte, finns det någon annan som du kunde spendera lite mer tid med för att komma närmare dina mål och det liv du vill leva?

Jag hade först ingen i min närmaste krets som gjorde det jag ville göra, eller var där jag ville vara. Ett första steg för mig att komma tillrätta med detta var att involvera min sambo i mina tankar och planer så att vi kunde stötta och pusha varandra. För att hitta likasinnade människor började jag även gå på kurser om sådant jag gillade och ville göra. Idag har jag väldigt många omkring mig som hjälper mig att hålla rätt riktning i livet. Även fast många inte finns här i min direkta närhet rent fysiskt, så finns de aldrig längre än ett Skypesamtal bort. Vissa dagar hämtar jag energi och laddar min positivitetsbank på Youtube.

Omge dig med positiva människor som vill hjälpa dig framåt!

 

Börja nu!

Att lära sig något nytt är ingen konstighet, det kan alla klara av. Men att applicera detta nya och att ta action på det kräver desto mer. Efter den här kursen/efter den här boken/efter det här seminariet… sen så.. sen ska jag ta action. Det är många som fastnar i det ständiga lärandet och aldrig känner sig nöjda med sin kunskap. Men kan du verkligen veta allt om något? Måste du det? Blir det bättre av att du vet mer, eller är det kanske bättre att bara köra på och lära sig efter hand? Jag skulle säga att det är det. Börja nu och bli bättre och bättre med tiden. Du kan inte bemästra något genom att bara kunna det teoretiska, du måste ut och testa dina vingar, lära dig flyga! Det är så den verkliga kunskapen kommer till dig. Start now – get perfect later.

 

Hemsida: www.anjamoinvest.se
E-post: jannica@anjamoinvest.se

 

GÖR SOM TUSENTALS ANDRA KVINNOR

Gå med i vår community

Ta del av inspiration, konkreta råd, tips och mycket mer för din inre- och yttre rikedom på ett lättsamt och förhoppningsvis lättillgängligt vis.