RikaKvinnor bloggen

Månadens Rika Kvinna – Malin Lundskog

apr 14, 2018 | Inre rikedom, Månadens rika kvinna | 0 Kommentarer

Varje månad skildras nya insikter kring livet kopplat till ämnet rikedom. Vill du också inspirera oss med din story, tveka inte att kontakta Rikakvinnor.se

Ha kakan och äta den!

Klart som sjutton att jag både kan ha kakan och äta upp den! Det måste inte vara antingen eller, utan kan mycket väl vara både och … Allt handlar om att skaffa sig det en vill ha och förvalta det väl, så att det växer. Oavsett om det handlar om relationer, hälsosamma vanor eller pengar. Länge gick jag på lögnen om att en enbart kan vara rik på det ena och inte det andra. Och myten om att när en väl har något är det viktigt att spara på det så att det inte tar slut. My ass! Det handlar om hur du förvaltar det du har. Och väldigt ofta om att vara generös med det. Generositet har definitivt en tendens att spilla tillbaka på en. Om inte direkt, så senare. Och: om du inte får tillbaka något på din generositet så har du i alla fall njutit av att få ge längs vägen och det är ju win. Big time!


Rikedom inifrån och ut

Ända tills det stod en vägg i vägen trodde jag att rikedom enbart handlade om pengar. Om yta. Och om fina titlar. När väggen väl stod där, i sällskap med en utmattningsdepression, blev det kaos inom mig. Kampen för att åstadkomma det som jag trodde var att lyckas var förlorad och jag hade gått vilse. Jag var liksom tvungen att byta ram till livet och börja leta efter en ny anledning till allt. Ibland blir det som en tror och jag hade ju bevisat för mig själv att jakten på rikedom från utsidan var meningslös för mig. Inte min grej helt enkelt … Eftersom jag trodde att livet handlade om antingen eller, insåg jag att den känslomässiga rikedomen var min grej. Den mentala rikedomen! Hälsan! Relationerna! Insidan! Det som många kallar för flum eller möjligtvis mjuka värden blev min grej och jag bytte karriär. Hälsa var det som betydde något, både den mentala och den fysiska delen av hälsan och jag tyckte verkligen att jag hade kommit hem. Ett tag. Ett välbehövligt tag för mig. Jag hann med mig själv och jag hann med livet utan strävan efter mål som jag själv inte brann för egentligen.

Jag byggde upp mig själv inifrån

allra mest mentalt och känslomässigt men också fysiskt. Jag hittade en trygghet i mig själv. Litade på mina egna känslor och tankar. Jag hjälpte andra att komma till rätta med sina tankar, goda vanor och mål i livet. Ju mer jag litade på mig själv desto mer accepterade jag andra. Det är okej att vi är olika, gillar olika och vill olika. Det är till och med spännande med all olikhet. Den berikar. Och någonstans i alla de här tankarna kom insikten om att jag inte behöver vara en antingen/eller-människa. Det går att vara rik emotionellt, mentalt, fysiskt och ekonomiskt. Det är egentligen samma sak och en rikedom som kan hanteras på samma sätt.


Jag är oändligt rik

Insikten om att släppa antingen/eller-tänket kan vara det som verkligen fick mig att se att alla mina erfarenheter är värdefulla och att jag kan lära från alla människor jag möter. Som öppnade dörrar till en helt ny värld, med fler möjligheter än jag hade kunnat ana, där det går att leva på sin passion (hälsa, glädje, frihet) på sådant sätt som jag inte tror att hade varit möjligt om jag hade levt kvar i min antingen/eller-värld.

Allt är relativt, men med mina mått mätt så är jag oändligt rik på kärlek och ju mer jag slösar med den, desto mer växer den. Jag är rik när det gäller att gilla mig själv och nuet. Ju mer jag tycker om mig själv och ju mer jag njuter av nuet, desto mer får jag ut av både mig själv och livet. Jag är rik på fenomenala människor i mitt liv och ju mer betydelsefulla jag får dem att känna sig, desto mer ger de tillbaka. Jag är ekonomiskt rik och ju bättre jag förvaltar pengarna och mina utvecklande idéer, desto rikare blir jag.

Jag vet inte om alla behöver åka på en käftsmäll för att hitta det som verkligen betyder något. Det som gör livet rikt. Eller om alla behöver närma sig femtio innan det landar inom en, det där med vikten av att njuta av nuet och leva livet medan det pågår. Okej, mina käftsmällar kanske inte är de största och jag är inte femtio än – men det tog ett bra tag och mycket jobb för mig att inse hur oändligt rik jag är. Och att det är okej att både ha kakan och äta den …


Jag vill dela med mig, ju fler rika människor desto bättre!

Malin Lundskog

Malin Lundskog är VD, grundare och hälsokreatör på Hälsa mera
Företaget som arbetar för goda vanor, gott samvete och sänkta axlar.

Malin föreläser, bloggar, springer, coachar och är författare till bland annat GLAD FRi STARK
En orange bok om hälsa och personlig utveckling

Vill du inspireras till glädje och hur enkelt det är att välja rätt är hennes Instagramkonto
Ett bra konto att följa.

Kolla in Malins webbkurser

GÖR SOM TUSENTALS ANDRA KVINNOR

Gå med i vår community

Ta del av inspiration, konkreta råd, tips och mycket mer för din inre- och yttre rikedom på ett lättsamt och förhoppningsvis lättillgängligt vis.