RikaKvinnor bloggen

Månadens Rika Kvinna – Saskia Snikkenburg

jan 7, 2019 | Inre rikedom, Månadens rika kvinna | 0 Kommentarer

Hälsan ger kvinnor kraft

För att växa som person är det, enligt mig, otroligt viktigt att ha förtroende för sig själv och att våga följa sina drömmar. Jag gjorde själv detta genom att följa min inre kompass som pekade på yoga.

Genom yogan har jag lärt mig att vara snäll mot mig själv, och inte minst har jag ”hittat mig själv” och min egen inre kraft. Yogan har även lärt mig att våga kliva utanför den där bekvämlighetszonen. Yogan finns nämligen där både när jag känner mig stark, men också när jag känner mig vilsen, ledsen eller frustrerad. Det fina är dessutom att yogan ständigt lär mig nya saker.

Därför är det fantastiskt att jag har privilegiet att få arbeta som internationell hälsocoach och yogalärare härifrån Sverige. Och som jag älskar att få hjälpa mina klienter att hitta det bästa inom sig själva.

 

Aha-upplevelsen i Montreal
Saskia Snikkenburg @RikaKvinnor.se

Uppväxt i Nederländerna flyttade jag som 28-åring till Kapstaden i Sydafrika där jag jobbade som marketing konsult inom filmindustrin. Men det var när jag låg i min hotellsäng under en jobbresa till Montreal som jag fick en riktig ”Aha-upplevelse”.

På den tiden var jag, förutom marketing konsult, även pilatesinstruktör och hade även provat på att praktisera yoga i Kapstaden. Men än så länge hade jag inte vågat mig på att faktiskt följa hjärtat och ändra min karriär inom marketing till yoga och hälsa. Men på det där hotellrummet, när jag låg och läste Yoga International, fick jag en så otrolig stark känsla inom mig som gjorde att hela kroppen skakade av ”excitement”! Jag kom nämligen till insikt att jag ville leva yoga. Att jag ville ANDAS det här livet där hälsa och yoga fick ta plats. Där och då, på hotellrummet i Montreal, blev jag helt säker på att yogan skulle bli mitt liv.

 

Nya Yogalivet

Och så blev det tillslut, men inte över en natt såklart. Jag började på Bikramyogalärarutbildningen i Los Angeles. Där undervisade jag i yoga, samtidigt som jag även utbildade mig till Power-Vinyasalärare samt barnyogainstruktör. Förutom detta utbildade jag mig även till holistisk nutritionist och startade strax därefter min egen yogastudio i en mindre stad utanför Kapstaden. Detta var ett år innan jag bestämde mig för att flytta tillbaka till Europa.

Väl tillbaka i Europa började jag undervisa yoga i Stockholm, något som jag, med stor passion, fortfarande gör, samtidigt som jag utvecklar mitt arbete som hälsocoach. Jag älskar verkligen att coacha inom hälsa. Det är ett yrke där jag får använda allt det jag lärt mig inom hälsa, yoga och coaching under flera år. Och jag brinner verkligen för att den person jag coachar ska våga ta nya steg och sätta tydliga hälsomål. Att må bra i sin kropp och sköta om sitt kroppsliga tempel, är för mig, nyckeln till ett rikt inre liv.

 

En djup inre resa

För fyra år sedan, när min första dotter bara var ett år gammal, och min andra dotter precis hade fötts, blev jag plötsligt ensamstående mamma. Under denna tuffa period var det verkligen livsviktigt för mig att lita på min egen inre styrka och där hjälpte yogan verkligen mig.

Genom att ha upplevt och tagit mig igenom denna kaotiska period i livet, vet jag numera att ingenting är omöjligt. Vad som dock är a och o är att ta hand om sig själv på vägen. Dessutom är det viktigt att hålla fokus och att tro på sig själv, tillsammans med en stor portion självkärlek. Detta är något jag arbetar mycket med när jag coachar och leder grupper genom mina olika onlinedetox- och lifestyleprogram.

 

Rikare än någonsin

Idag känner jag mig, mycket tack vare yogan, rik och tacksam för allt jag har i livet. Jag har lärt mig att inte vara rädd att följa min inre kompass och att jag kan lita på min magkänsla.

Jag tar ansvar för mitt liv och min ekonomi. Någonting jag verkligen behövde lära mig när jag blev själv med mina två döttrar. Jag har också valt att driva mitt eget företag, och att ha den friheten är extra spännande tycker jag. Jag tänker positivt, och känner att jag växer som person dag för dag. Därför försöker jag också utmana mig själv genom att ständigt ta nya steg framåt. Jag är övertygad livet är 10% vad som händer och 90% hur vi reagerar på detta.

 

Detox Program
Saskia Snikkenburg Månadens rika kvinna @RikaKvinnor.se

Många erfarenheter senare har jag också börjat utveckla ett onlinebaserat detoxprogram. Här leder jag, 4 gånger om året, grupper genom en mild 7-dagars detoxdiet bestående av helt naturlig kost. Förutom att vi fokuserar på att äta ren och nyttig mat, går vi tillsammans igenom massor med spännande fakta kring positiva effekter av rätt näring samt måltidsplanering.

I programmet delar jag med mig av mina egna erfarenheter och försöker inspirera deltagarna till att bibehålla bra kostvanor även efter detoxprogrammet. Jag tycker det är en rolig process och många har genom programmet lyckats hitta sin egen personliga och hälsosamma livsstil. Det är fantastiskt att få vara en del av den resan.

Är du också intresserad av att delta på ”new years detoxprogramet” som startar den 14:e januari och pågår fram till den 20 januari. Känn dig då fri att skicka ett mail till mig på detox@saskiahealth.com för mer information om vad programmet kan göra för dig.

 

Med värme
Saskia

 

Om du vill komma i kontakt med Saskia hittar du henne här;

Hemsida: www.saskiaheath.com

Instagram: @saskia.snikkenburg

Facebook: Saskia Snikkenburg – Detox, Yoga and Coaching

LinkedIn

 

 

 

 

 

 

GÖR SOM TUSENTALS ANDRA KVINNOR

Gå med i vår community

Ta del av inspiration, konkreta råd, tips och mycket mer för din inre- och yttre rikedom på ett lättsamt och förhoppningsvis lättillgängligt vis.