RikaKvinnor bloggen

Månades Rika Kvinna – Veronika Ambertson #Change is beautiful

maj 6, 2019 | Inre rikedom, Månadens rika kvinna, Personlig utveckling | 0 Kommentarer

Från ofrivilligt dubbelliv till oanad inre rikedom

Med en uppväxt i “Skövdes Rosengård”, omgiven av förväntningar som sträckte sig ungefär till “gymnasieutbildning och fast anställning”, gärna på sjukhuset ett stenkast bort, är det med viss förundran jag kikar tillbaka på min livsupplevelse så här långt.

Jag har bott i Hawaii med milsvid utsikt över Stilla Havet. Knapert i kassan, men underbart strandliv med härligaste vännerna; jobbat på kontor med milsvid utsikt över FN-skrapan och East River i New York; skakat hand med dignitärer, och rest till ställen där misären var riktigt svår att bevittna.

Ett privilegierat liv, onekligen. Med fantastiska livsupplevelser som berikat på så många sätt.

Dubbelliv

Samtidigt som jag hade alla de här fantastiska erfarenheterna – utbildade mig, reste, gjorde karriär – så var det ett mörkt molntäcke som följde mig, vad jag än gjorde. Till och med flyttade till andra sidan jorden!

Molntäcket, i form av hetsätande, övervikt och återkommande depressioner var en ständig följeslagare och det var som att leva ett dubbelliv.

Hur jag kunde åstadkomma så mycket och ändå inte reda ut det här med maten, förblev för mig ett mysterium. Ett mysterium som fortsatte att skava rejält, trots idoga försök med dieter, böcker, piller, kostprogram, terapier, böner, behandlingsprogram, och antidepressiva medel. Mycket hjälpte, men inget skingrade molntäcket.

Nytt hopp

Ofta uppgiven, men alltid öppen, fick jag nys om en videoserie där en kvinna stod och beskrev mitt liv i detalj – kontrollförlusten, överfokuseringen på mat, övervikten – ALLT. Hon förklarade varför vi misslyckas att göra något åt det. Vad som händer i hjärnan. Och inte minst hur det GÅR att förändra. Hoppet tändes.

Livsavgörande kunskap

Kunskapen blev för mig livsavgörande. Den ledde till en kostomläggning som i sin tur möjliggjorde att flera delar av mitt liv förändrades och berikades. Jag tyckte redan innan att jag var rik på så många sätt, men det här ledde till en rikedom i livet jag inte ens kunnat föreställa mig.
Månadens RikaKvinna -Veronika Ambertson @RikaKvinnor.se

Oväntade konsekvenser

Snabbare än övervikten hann lämna kroppen, började jag uppleva frihet. Mental och fysisk frihet. Energi, livsglädje, mod. Mat återfick sin rätta plats som något neutralt. De återkommande depressionerna lyfte och jag har inte sett skymten av dem sedan dess. Självkänslan återställdes mer eller mindre av sig själv, vilket gjorde att jag liksom förde mig annorlunda i livet – “I show up differently” – i min fulla kraft, kreativitet och kompetens. Det mörka molntäcket har skingrats för gott.

Ringar på vattnet

Det som började med en kostomläggning fortsätter att skapa ringar på vattnet. Min klart förbättrade förmåga att vara närvarande med mina närmaste har gjort relationerna bättre och djupare, och även möjliggjort för mig att möta en guldklimp till livspartner.

Även om jag alltid arbetat med människor, så har den här förändringen gjort att jag vidareutbildat mig, lämnat en intressant karriär och satsat annorlunda. Nu får jag chans att hjälpa fler på ett personligare plan – något jag länge längtat efter.

Framtiden är fylld med härlig förväntan. För nu lever jag inte ett skapligt rikt liv, trots allt. Nu lever jag i en oanad rikedom, på grund av allt.

//Veronika

Veronika arbetar som livsstils- och förändringscoach och hjälper andra kvinnor att neutralisera sin relation till mat, så att de också kan ta sig an livet i sin fulla kraft, kreativitet och kompetens.
Du hittar Veronika på Change is beautiful

GÖR SOM TUSENTALS ANDRA KVINNOR

Gå med i vår community

Ta del av inspiration, konkreta råd, tips och mycket mer för din inre- och yttre rikedom på ett lättsamt och förhoppningsvis lättillgängligt vis.