RikaKvinnor bloggen

Lite fredagsinspiration

mar 10, 2017 | Bli rik - Nybörjarguiden, Finansiell rikedom | 0 Kommentarer

Något jag verkligen lärt mig, genom alla kurser och böcker inom personlig utveckling och ekonomi, är vikten av att ha en plan (som helst går att mäta).
Har du en plan vet du helt enkelt vart du är påväg. Och kan du dessutom mäta målen är chanserna att du når dem, mångdubbelt högre.
Dessutom tror hjärnan på allt vi intalar den, så den är i teorin väldigt enkel att lura, vilket är positivt om vi använder kunskapen om detta på ett gynnsamt sätt för oss och vår omvärld

Löpande varje månad gör jag bokslut för min ekonomi och varje år följs detta upp av ett årsbokslut.
På så vis kan jag följa om jag ligger i linje med mina uppsatta mål, eller om något behöver justeras och i så fall ser jag tydligt vad.

Sedan jag började mäta min ekonomi mer noggrant 2011 har den kommit att förbättrats exceptionellt.
Givetvis önskar jag att jag började mäta och sätta tydliga mål för min ekonomi ännu tidigare.
Samtidigt är det bättre att vakna upp sent än aldrig!

I grafen ser ni min mekaniska plan; dvs min plan för ekonomiskt oberoende. Den rosa linjen är plan och den tjocka blå linjen utfall. (pluppen i mitten är egentligen när jag är i mål, men jag siktar alltid mot stjärnorna, då når man åtminstone till trädtopparna )

Som ni ser ligger jag relativt bra till i utfall mot plan och räknar med att nå målet om ekonomiskt oberoende lagom tills jag fyller 40 då jag bestämt mig för att gå i ”pension”. Vilket är lite sanning med modifikation eftersom jag älskar att arbeta, skillnaden är att behöva arbeta för pengar, eller låta pengar arbeta för mig. Jag tilltalas mer av det senare.

Jag hoppas med denna graf att jag kan inspirera fler till att börja arbeta aktivt med privatekonomi och framförallt att mäta den. Det går, om man verkligen vill, att förändra sin ekonomi radikalt med ganska små enkla medel. Att mäta är också ett väldigt bra sätt för då får du tydliga indikationer om var det eventuellt läcker pengar och var du kanske bör investera mer pengar. Jag brukar alltid ställa mig frågan; är 100kr mycket eller lite. Det beror helt och hållet vad jag får för dem!

Så med detta långa inlägg vill jag passa på att önska alla härliga Power Women i gruppen en trevlig fredag och helg! Själv ska jag investera i min personliga utveckling genom en spännande kurs om företag/investeringar denna helg!

Ta hand om er!
Kram

Inlägget publicerades på Facebookgruppen ”Economista -Kvinnor som gillar aktier och privatekonomi” den 10 mars 2017

GÖR SOM TUSENTALS ANDRA KVINNOR

Gå med i vår community

Ta del av inspiration, konkreta råd, tips och mycket mer för din inre- och yttre rikedom på ett lättsamt och förhoppningsvis lättillgängligt vis.