RikaKvinnor bloggen

När Fuck-off kapital gör drömmar till verklighet

apr 8, 2018 | Finansiell rikedom, Inre rikedom, Övrigt, Personlig utveckling | 2 Kommentarer

Jag skulle med detta inlägg vilja dela med mig av en story som förhoppningsvis kan inspirera fler att göra sina drömmar till verklighet.

Det har nästan gått ett helt år sedan jag skrev ett inlägg med rubriken ” Hur stort ”FUCK-OFF”-kapital har du?, eller som jag hellre väljer att kalla det; ”Självständighetskapital”.  (inlägget går att läsa i sin helhet här; Hur stort Fuck-off-kapital har du?)

 

För att ge en kort återblick

Under tidiga våren 2017 fick jag reda på att den del av den internationella organisationen jag arbetar för skulle gå från ca 135 till 20 personer per den siste dec 2018, varav en av platserna skulle finnas kvar i Sverige. Jag var ganska övertygad om att jag var en av de som skulle få lämna organisationen, också för att det hade varit min personliga önskan då jag kände mig färdig med den rollen.

Jag började därför undersöka mina egna möjligheter och det visade sig att det Fuck-off kapital, eller självständighetskapital jag under många år systematiskt arbetat för att bygga upp skulle kunna försörja mig helt i ca 113 månader om jag valde att dra ner på allt det ”lyxiga” jag omsorgsfullt väljer att unna mig, och allt annat var lika (dvs jag räknade inte med någon a-kassa, inkomstfärsäkring, förändrade levnadsförhållanden, inflation, fluktuationer på aktiemarknaden, ränteförändringar etc). 113 månader motsvarar hela 9 år! Och skulle jag fortsätta unna mig det ”lyxliv” jag idag lever hade jag klarat mig i ca 56 månader, vilket motsvarar 4 år och 8 månader. Och då räknade jag inte in några av de ”passiva” inkomster jag har.

 

Dags att göra drömmen till verkliget!

Tack vare denna insikt, om att jag faktiskt skulle klara mig helt på egna medel under en längre tidsperiod, bestämde jag och min älskade sambo oss för att vi då, i samband med att min anställning med största sannolikhet skulle upphöra, passar på att göra en av våra stora drömmar till verklighet!

Så nu är biljetterna äntligen bokade och i september drar vi iväg på äventyr till en annan del av världen för att tillbringa vinterhalvåret i solen och värmen i södra Indien och på Sri Lanka utan ett traditionellt 9-5 arbete och istället ägna tiden åt våra passioner, intressen och drömmar. Min sambo med sin musik och jag med mina företag. Vi bryter därmed upp från ekorrhjulet hemma i Sverige för att helt enkelt testa på livet som ”ekonomiskt fria”!

 

Indien & Sri Lanka i 6 månader!

Jag får gåshud av tanken att vi under 6 månader kommer leva i sommar i södra Indien och på Sri Lanka utan direkta krav på motprestation. Det blir lite som världens längsta sommarlov, med undantag av att vi bestämt oss för att införa veckoscheman för att inte helt tappa fokus från det vi vill uppnå med resan.

Kerala Indien @RikaKvinnor.se

Kerala India sunset@RikaKvinnor.se

SriLanka @RikaKvinnor.se

Målet är också att komma hem från äventyret med mer kapital än vi lämnade Sverige med. En tanke som i min tidigare värld var en omöjlig ekvation. Dvs att åka på semester och komma hem med mer pengar på fickan än man reste med. Detta är en av fördelarna med att bygga upp flera inkomstkällor över tid.

Så tack vare ett starkt självständighetskapital kan nu en stor dröm bli till verklighet!  Jag ser fram emot att dela med mig av de insikter som troligtvis kommer väckas under resan när det kommer finnas mycket tid för reflektion och att ”bara vara”.

Har du byggt upp något Fuck-off eller självständighetskapital? Och vilka drömmar vill du att detta kapital ska hjälpa dig att förverkliga? Jag ser fram emot att dela dina drömmar och tankar kring Självständighetskapital!

Med värme
Elisabeth

PS. Känn dig fri att följa äventyret här på bloggen och/eller genom att adda/följa mig som vän på Facebook!
Jag ser fram emot att dela upplevelsen med er!

 

GÖR SOM TUSENTALS ANDRA KVINNOR

Gå med i vår community

Ta del av inspiration, konkreta råd, tips och mycket mer för din inre- och yttre rikedom på ett lättsamt och förhoppningsvis lättillgängligt vis.