RikaKvinnor bloggen

RikaKvinnor.se pryder förstasidan på Sydsveriges största dagstidning Sydsvenskan

nov 18, 2018 | Finansiell rikedom, Inre rikedom, Övrigt | 0 Kommentarer

Den 27 oktober publicerade Sydsvenskan och Helsingborgs dagblad en artikel där resan till inre och yttre rikedom på ett fint sätt skildrades. Tack Sydsvenskan och Elisabeth Andersson för en fin artikel. För dig som läsare på bloggen kommer artikeln i sin helhet här;

Pengarna hjälper henne hitta inre lycka

Sydsvenskan @RikaKvinnor.se
Elisabeth Svensson lyckades tjäna ihop en stor summa pengar när hon var 28 år. Hon hade ett bra jobb och fin bostad, men kände sig ändå inte lycklig. Då började hon titta inåt, gick på terapi och åkte på ett meditationsretreat.Bild: Patrik Renmark

Hon har drömt om att bli rik på pengar sedan hon var barn. Men när Elisabeth Svensson som vuxen hade tjänat ihop ett större belopp kände hon sig tom och inte alls lycklig. Då började hon meditera och analysera sina inre tankar. Nu arbetar hon för att sprida budskapet om betydelsen av både yttre och inre rikedom.

Bloggen som Elisabeth Svensson från Malmö har startat för detta heter Rikakvinnor.se.

– Jag gillar namnet. Det är både kaxigt och lite provocerande så att man blir nyfiken och undrar vad det är, säger hon.

I lägenheten i Slottsstaden i Malmö håller hon och sambon på att städa och rensa ut. I ett av rummen finns väskor de håller på att packa. Några dagar efter intervjun reser de till Asien för att vara borta i ett halvår. Han har sagt upp sig från jobbet som läkare, hon har tagit tjänstledigt från arbetet som controller.

– Det är tack vare att vi har byggt det vi kallar vår pengamaskin som vi kan ta ledigt. Resan blir ett första test på livet med ekonomisk frihet, säger Elisabeth Svensson.

Hon har varit intresserad av pengar sedan hon var liten då hon tidigt började föra kassabok över inkomster och utgifter.

– När jag var tolv år övertygade jag min mamma om att hon skulle köpa aktier i H&M till mig.

Sydsvenskan @RikaKvinnor
Elisabeth Svensson packar i lägenheten i Malmö inför höstens resa österut då hon och hennes sambo ska vara borta i ett halvår. De börjar med en vistelse i total tystnad på Sri Lanka.Bild: Patrik Renmark

När hon blev äldre lärde hon sig mer om hur man kunde arbeta mer strategiskt med investeringar.

– Det blev startskottet på det som är ett av mina största intressen – att göra pengar av pengar. Jag började med aktier, men har övergått till exempelvis investeringar i fastigheter.

Pengarna växte och när hon var 28 år såg hennes liv framgångsrikt ut, i alla fall på pappret.

– Jag hade ett bra jobb, en god hälsa och ekonomi, fin lägenhet med mera. Men ändå kände jag att det var något som fattades.

Hon började med terapi och bestämde sig för att för första gången åka till ett meditationsretreat där hon fick leva i tystnad i tio dagar. Det förändrade hennes liv, förklarar hon.

– Det jag lärde mig där är konsten att leva, inte att överleva. Det blev en tydligare väg för mig om vad som verkligen är viktigt – den inre lyckan.

Sedan dess har Elisabeth Svensson fortsatt att meditera regelbundet och dessutom utbildat sig till mindfulnessinstruktör.

– Nu lever jag mer efter vad mitt inre berättar för mig och följer mitt sanna jag.

Men hon har samtidigt fortsatt med sina finansiella investeringar med målet att bli ekonomiskt oberoende innan hon fyller fyrtio.

– I dag försöker jag investera långsiktigt, tålmodigt och hållbart, till exempel i företag med en etisk och hållbar profil.

För några år sedan började hon skriva krönikor om sin resa mot yttre ekonomisk frihet kombinerat med inre rikedom på en Facebooksida för kvinnor som diskuterar investeringar.

– För första gången fick jag stor positiv respons för mina ibland kontroversiella idéer om ett privatekonomiskt intresse kombinerat med personlig utveckling med ett spirituellt synsätt. Jag menar att vi behöver båda för att vara i balans.

Det ledde till att hon startade bloggen Rikakvinnor.se för att inspirera och hjälpa andra kvinnor till ett rikare liv inom alla områden i livet. Elisabeth Svensson håller med om att det naturligtvis är lättare att satsa på inre rikedom och lycka om man också har gott om pengar och inte behöver kämpa varje månad för att få lönen att räcka.

– Men man ska inte tro att man blir lycklig bara för att man har mycket pengar, däremot underlättar det i livet.

Hur stora finansiella belopp hon själv har kommit upp i vill hon inte berätta.

– Vi pratar inte om mångmiljonbelopp, men förra året var det första året som jag hade kunnat leva på mina passiva inkomster.

RikaKvinnor.se intervju i Sydsvenskan och Helsingborgs dagblad

Elisabeth Svensson vill lyfta betydelsen av både inre och yttre rikedom i livet.Bild: Patrik Renmark

Att köpa tid för pengarna har blivit allt viktigare. Resan i höst till ett liv österut med sambon är ett exempel på det. De flyger till New Delhi för att sedan fortsätta till Sri Lanka där de först ska vistas ett par veckor på ett meditationsretreat.

– Syftet med resan är bland annat att skapa nya perspektiv, men också att få utrymme för reflektion och personlig utveckling och samtidigt ge tillbaka till vår omvärld. För mig är det rikedom.

Hon ska också använda tiden åt sin blogg och har planer på att vidareutveckla konceptet i framtiden, helst tillsammans med andra kvinnor.

– Jag skissar till exempel på föreläsningsserier, kurser och en podcast med fokus på inre och yttre rikedom.

RikaKvinnor.se på Sri Lanka - intervju i Sydsvenskan och Helsingborgs dagblad

Tidigare i höstas reste Elisabeth Svensson med sin sambo till Indien och Sri Lanka där de troligen i ett halvår ska leva som digitala nomader och samtidigt fokusera på sina inre tankar. Bilden är tagen på Sri Lanka.Bild: Privat

FAKTA

Civilekonom och mindfulnessinstruktör

Namn: Elisabeth Svensson

Ålder: 33 år

Familj: Sambo

Från: Malmö

Bakgrund: Civilekonom, utbildad inom individ-, organisations- och samhällsutveckling. Diplomerad mindfulnessinstruktör. Arbete som controller.

Aktuell: Grundare av bloggen RikaKvinnor.se.

https://www.sydsvenskan.se/2018-10-20/pengarna-hjalper-henne-hitta-aven-inre-lycka

GÖR SOM TUSENTALS ANDRA KVINNOR

Gå med i vår community

Ta del av inspiration, konkreta råd, tips och mycket mer för din inre- och yttre rikedom på ett lättsamt och förhoppningsvis lättillgängligt vis.