RikaKvinnor bloggen

Spara pengar på ditt telefonabonnemang

sep 11, 2018 | Bli rik - Nybörjarguiden, Finansiell rikedom, Övrigt | 2 Kommentarer

Fasta kostnader är pengar som försvinner månad efter månad och det känns ofta som de är omöjliga att minska. Några exempel på fasta kostnader är hyra, försäkringar och mobil. Ibland är det dessutom svårt att förstå vad de totala kostnaderna kommer blir om man betalar räkningen i slutet av varje månad. Och i längden kan det bli mycket pengar att spara in om man bara får lite koll! I det här inlägget kan du därför läsa om mobilabonnemang och hur du kan göra för att faktiskt, varje månad, kan spara pengar på att välja rätt abonnemang för dig.

Tidigare betalade jag några hundra per månad för ett abonnemang med avbetalning på mobilen och tyckte att det var en rimlig summa. Nu är min mobil avbetalad men jag fortsätter använda den mobilen eftersom man oftast inte behöver byta mobil bara för att bindningstiden gått ut. Tänk på miljön och din ekonomi och använd istället mobilen tills den inte fungerar längre. Det går i linje med den minimalistiska livsstilen som jag tidigare skrivit ett inlägg om här.

Angående abonnemang så finns det lågprisabonnemang som jag tycker funkar minst lika bra som de dyrare. Innan trodde jag att det fanns någon hake med lågprisoperatörerna men jag är jättenöjd och har inte hittat något negativt med den jag idag använder. När det kommer till att välja abonnemang är målet troligtvis att abonnemanget passar dina vanor, har bra täckning och även bästa priset. Därför kommer här ett inlägg om Hallon och Vimla så att du kan spara så mycket som 67% av din abonnemangskostnad, varje månad!

 

Vimla

Själv har jag Vimla som mobiloperatör och det här inlägget är inget samarbete utan det är mina egna tankar kring varför jag valt Vimla och hur det gett mig en besparing på 67& månatligen. Först och främst tycker  jag att Vimla är väldigt smidigt då det tex gick lätt när jag flyttade mitt nummer och dessutom ger de snabba svar i supporten. Vimla har även ett forum på hemsidan där alla kan skriva för att på så vis skapa en öppen och transparent dialog, vilket jag uppskattar. Där finns även information och medlemmarna kan också komma med idéer och förbättringar. Enligt mig är det bästa med Vimla är att det är så fritt och enkelt. Det finns ingen bindningstid och du kan byta hej vilt mellan abonnemangen vilket de visar lite komiskt här; (härligt med företag som har lite självdistans och humor) 🙂

Vimla vs Hallon @RikaKvinnor.se

Bra deal vid utomlandsvistelser med Vimla och Hallon

Ett exempel från när jag var utomlands i tre månader och hade ett annat abonnemang på Halebop (som också var ganska billigt men inte lika smidigt) så fick jag betala mitt svenska abonnemang som jag inte använde, samtidigt som jag betalade för ett lokalt simkort. På Vimla och Hallon kan du pausa abonnemanget och slippa betala när du inte använder det.

 

Hallon

Hallon liknar Vimla väldigt mycket då Hallon inte heller har någon bindningstid. Dessutom kan du kan spara upp till du har 100 GB surf och det är enkelt att flytta ditt nummer till Hallon. Hos Vimla kan du spara surfen i upp till ett år och hos Hallon kan du spara surfen för evigt. Alla samtal och sms ingår i alla abonnemang hos både Vimla och Hallon så det du väljer mellan är egentligen själva surfmängden.

Som du märker liknar de varandra väldigt mycket men det var två saker som gjorde att jag valde Vimla framför Hallon.

För det första så kan du ändra abonnemang utan att din samlade surfmängd försvinner hos Vimla (vilket det tyvärr gör hos Hallon). Alltså kan du, hos Vimla, en månad betala för 50 GB internet och sedan ändra till det billigaste abonnemanget och ändå behålla surfmängden. Längre ner i inlägget kan du se ett räkneexempel.

Den andra anledningen till att jag valt Vimla är att alla medlemmar får en tipslänk eller en så kallad affilatelänk. En tipslänk gör att du och den du värvar, förslagsvis en vän, får en rabatt på 10 kr per månad. Det finns ingen maxgräns utan kostnaden kan således gå ner till 0 kr och vara på den nivån så länge som dina vänner använder Vimla. 10 kr kan kännas lite men eftersom det kommer månad på månad blir det som en liten passiv inkomst som faktiskt gör skillnad varje månad! Om du tex tipsar två personer och själv blir tipsad sparar du 30 kr i månaden. Det är över 1000 kr på tre år. Om du inte känner någon som har Vimla redan kan du med fördel använda min inbjudningslänk här. Om du tar det billigaste abonnemanget får du således 10 % rabatt för varje ”tipsning”.

 

Vad kostar det då?

Det är obegränsat med samtal och SMS/MMS för samtliga abonnemang på Vimla och Hallon. Abonnemangen är dessutom extra förmånliga om du är student, under 18 år eller över 55 år oavsett vilken operatör du väljer. I de kommande räkneexemplen har jag räknat på de billigaste alternativet så om du behöver mer surf blir det lite dyrare.

 

Vimla Student/under 18/55+

Första tre månaderna får man för halva priset och då är det smart att välja den dyraste med 25 GB/månad för 190 kr/mån som då blir 95kr/mån. Efter tre månader nedgraderar du till den billigaste och kan använda upp den sparade surfen. Du får även 20 GB extra när du är ny kund.

25 GB x de 3 första månaderna 75 GB
6 GB x 21 mån (för att se totalen på t.ex. 2 år) 126 GB
20 GB i bonus 20 GB
Totalt data under två år: 221 GB
Per månad Totalt för två år
90kr/mån (med en inbjudningslänk) 2 160 kr
6 GB/mån 221 GB (inkl bonus)

Du får alltså i genomsnitt 9,2 GB i månaden för 90 kr (eller ännu mindre om du tipsar med din länk) samt fria samtal och sms.

 

Vimla Alla åldrar

Första tre månaderna är det halva priset och då tar du den med mest data (50 GB) för 310 kr/mån som då blir 155 kr/månad.

155 kr x 3 mån 465 kr
50 GB x 3 mån (de tre första månaderna) 150 GB
2 GB/mån x 21 mån (för att se total på två år) 42 GB
20 GB (i bonus som ny kund) 20 GB
Totalt data under två år: 212 GB
Per månad Totalt under 2 år
90 kr/mån (med inbjudningslänk) 1890 kr + 465 kr (de tre första månaderna med 155 kr/mån för 50 GB) = 2355 kr
2 GB/mån 212 GB (inkl bonusen)

Du får sammanfattningsvis 8,8 GB/mån för 90 kr i månaden (förutom de tre första när du betalar 155 kr/mån för att samla ihop internet)

Om du får slut på data så kan du byta abonnemang till en med 50 GB under en månad för att sen använda upp den under lång tid.

 

Hallon Student, under 18 år eller 55+

Hos Hallon kan du inte byta abonnemang utan att den sparade datamängden försvinner så här är ett exempel på det billigaste alternativet.

Per månad Totalt under 2 år
99 kr 2079 kr + 147 kr (49 kr/mån de tre första månaderna) 2 226 kr
6 GB 144 GB + 25 GB i bonus som ny kund 169 GB

Alltså får du i genomsnitt 7 GB/mån för 99 kr och fria samtal och sms.

 

Hallon Alla åldrar

Per månad Totalt under 2 år
99 kr 2079 kr + 147 kr (49 kr/mån de tre första månaderna) 2 226 kr
4 GB 96 GB + 25 GB i bonus som ny kund 121 GB

Här får du i genomsnitt 5 GB/månad för 99 kr och fria samtal och sms.

 

Konklusion

Sammanfattningsvis så får man mycket mer data för ungefär samma peng hos Vimla jämfört med Hallon. Får du abonnemanget till det reducerade priset så är det billigare hos Vimla än hos Hallon och om du får abonnemanget till ordinarie pris så är det totalt ca 100 kr dyrare hos Vimla än Hallon i räkneexemplet ovan som är på 2 år.

Kom ihåg att detta räkneexemplet bara är just ett exempel, för du har ingen bindningstid utan kan ha abonnemanget både en kortare eller längre period. Hos Vimla kan du göra abonnemanget billigare och billigare med hjälp av inbjudningslänken. När du blir medlem kan du använda en kompis tipslänk eller min länk så blir det 10 kr i rabatt varje månad. När du väl har fått ditt konto kan du göra ditt abonnemang billigare och billigare med hjälp av din egen länk.

För att visa hur billiga lågprisvarianterna är så kommer här än jämförelse med ett liknande abonnemang hos Telenor. Hos Telenor får du 6 GB per månad för en kostnad på 299 kr/månaden. Du får alltså 67% rabatt varje månad om du använder Hallon eller Vimla! Varför betala så mycket mer för mer eller mindre samma sak? Täckningen är lika bra då lågprisoperatörerna använder sig av Tre (Hallon) och Telenors (Vimla) nät så jag tycker det är ett lätt val att byta om din bindningstid har gått ut. Tänk på att mobilen inte får vara låst till någon operatör sedan 2014 så om du köpt en mobil efter 2014 kan du använda vilken mobil som helst!

Priser och surfmängd ändras självklart kontinuerligt men så här är priserna just nu den 11 sep 2018. Kontrollera därför alltid senaste priserna på Hallon och Vimlas hemsida innan köp.

 

 

//Tova Larsson för RikaKvinnor.se

GÖR SOM TUSENTALS ANDRA KVINNOR

Gå med i vår community

Ta del av inspiration, konkreta råd, tips och mycket mer för din inre- och yttre rikedom på ett lättsamt och förhoppningsvis lättillgängligt vis.