RikaKvinnor bloggen

När livsgnistan släcks av att bli $-miljonär!?

sep 14, 2021 | Finansiell rikedom | 2 Kommentarer

Efter mer än 4 månaders tystnad har det blivit dags att checka in och säga ”Hej”! Jag lever, mår bra, är oerhört tacksam för livet, och det finns en hel rad anledningar till den långa radioskuggan. Och framförallt, jag har inte glömt bort dig <3

Jag får dock erkänna att det funnits en hel del huvudbry i samband med, och under denna långa radiotystnad.

Frågor som figurerat i huvudet är bland annat;

”Vem är jag?”, ”Vad står jag för egentligen?”, ”Vad vill jag göra med mitt liv?”, ”Varför känner jag ingen livsgnista längre?” osv.

Stressen av att ständigt producera content

Men också tankar som; ”Följarna kommer tröttna och avfölja RikaKvinnor.se när det är så tyst”, ”Jag borde producera massa ”content” till Instagram, Facebookgrupperna och bloggen. Men allt jag kan komma på att säga känns totalt meningslöst eller blasé”. Jag vill ju stå för djup, eftertänksamhet och kvalité, snarare än kvantitet och ”här-är-jag”-”se-mig”-”hör-mig”-content” som egentligen inte fyller något syfte mer än att bidra till ”informationsfettman”.

Skammen när livet är helt perfekt och känslan av tomhet och meningslöshet ändå infinner sig

Dessa frågor och tankar har dessutom varit extra svåra att bära, när livet är mer än jag någonsin vågat drömma om. Jag har en fantastisk man som jag älskar över allt annat, och han älskar mig villkorslöst. Vi har fantastiska familjer som ställer upp i vått och torrt. Vi bor i drömhuset, odlar vår egen mat och har dessutom utökat familjen med två små ljuvligt bedårande pälsbollar.
RikaKvinnor katten bengal

Utöver detta nådde vi under våren alla våra yttre ekonomiska mål när vi passerade den första dollarmiljonen exklusive pensioner.
Jag ”borde” med allt detta i bagaget, känna glädje, eufori och tacksamhet. Ändå har jag mest känt meningslöshet och tomhet. Och med detta kom skammen över att må dåligt när allt egentligen är så fantastiskt bra och det inte finns något överhuvudtaget att må dåligt för.

Den bakomliggande orsaken till dollarmiljonen

För att göra en lång story väldigt kort, fick jag förra året möjligheten att, tack vare fantastiska kontakter, gå in i två investeringar som normalt sätt inte är tillgängliga för oss ”vanliga döda”. (läs personer med ”rätt” efternamn, kontakter eller +10 mkr på kontot)

Vi gick in i en ”Unicorn” före investmentbolaget Kinnevik

Investeringar där vi fått möjlighet att gå in på samma premisser som AMF Pension, Länsförsäkringar bank och andra storspelare. Och där bla Kinnevik dammsög marknaden hos oss befintliga aktieägare för att få köpa in sig till ett betydligt högre pris än vi gjorde.

Med andra ord fick vi möjligheten att göra investeringen INNAN storspelare som Kinnevik fick chansen.

Och här pratar vi om en investering i ett bolag som numera titulerar sig som ”Unicorn”. Dvs ett techföretag som började som en startup och som sedan värderats till mer än 1 miljard dollar!

Ett resultat av ”rätt” nätverk och kontakter

Jag vågar tro att detta säger en hel del om kvalitén på det nätverk mina kontakter har, men också om kvalitén på bolagen vi investerat i genom dessa kontakter.

AMF pension gamblar inte lättvindigt med våra pensionspengar (hoppas jag åtminstone!!! *fingers crossed*).

En ekonomisk förflyttning som är få förunnat

Tack vare möjligheten att få investera i dessa bolag, har jag och min sambo gjort en ekonomisk förflyttning som är få förunnat. Vi har nästan dubblat värdet av vårt totala ekonomiska kapital exklusive pensioner under våren och därmed passerat den första dollarmiljonen.

Började ifrågasätta vem jag är och vad jag står för?

Men som jag inledningsvis nämnde, väckte bla. detta en massa jobbiga tankar och känslor inom mig. Fast att jag egentligen ”borde” varit överlycklig. Och sedan skammen på det.

Utöver detta drabbades vår familj i våras av ett plötsligt dödsfall (vila i frid älskade Morfar) och jag höll på att bränna ut mig (igen). Alla dessa händelser bidrog därmed till radiotystnaden. Jag behövde tid att sörja morfar, tid att vila ut utan krav, och faktiskt tid att rita om hela min mentala ekonomiska karta som nästan förändrades totalt över en natt.

Men det som också hände var att jag började konsumera (i mina mått mätt) betydligt mer än jag någonsin tidigare gjort. Stundtals hjälpte det att skingra alla jobbiga tankar och känslor, även om jag fattade att detta var en kortsiktig lösning på ett större problem.

Dock fick den skenande konsumtionen mig att ifrågasatta mig själ, och vad jag egentligen står för? Hållbarhet är ju en av mina starkaste grundläggande värderingar, och plötsligt fann jag mig själv gå nästan stick i stäv mot denna. Detta ökade på känslan av skam och med den tomhet och meningslöshet. Det blev helt enkelt en negativ nedåtgående spiral.

Måste vara ok att fela och att ta en paus

Men jag har också hunnit komma till insikt att det måste få vara okej att köra i diket ibland, även för mig. Och så illa har det inte varit, även om det mot mina ”normala” mått mätt, varit betydligt mindre eftertänksam konsumtion än vanligt framförallt när det kommit till hämtmatskontot.

Och att producera content bara för sakens skull, är inget jag vill bidra till.

Istället väljer jag att lita på att när det väl finns något som känns viktigt att dela, så kommer de som behöver det, finnas där för att ta emot.

Jag behöver inte pressa fram innehåll som inte är äkta eller kommer från hjärtat eller inte ger mottagaren något egentligt värde.

Vad ska nu få det att kittlas ordentligt i maggropen?

Efter att våra ekonomiska mål överträffats hamnade jag i en annan jobbig sits. Nu hade jag inte längre ett tydligt ekonomiskt mål att sträva efter längre, vilket varit en stor ledstjärna genom i stort sett hela mitt vuxna liv.

Dessutom har det varit detta mål som RikaKvinnor.se handlat om. Dvs resan till ekonomisk frihet och en hållbar rikedom. Så vad skulle jag sträva efter nu som skulle få det att kittlas så där härligt i maggropen? Och vilken väg ska RikaKvinnor.se ta, nu när de ekonomiska målen med råge är uppfyllda?

Målet har alltid varit att hjälpa kvinnor till större ekonomisk frihet och rikedom

Det jag har landat i efter dessa månader i tystnad, och det som jag innerst inne alltid velat sedan bloggen startades för över 4 år sedan, är att hjälpa fler kvinnor till ekonomisk trygghet, frihet och rikedom.

Frågan har fram tills nu varit HUR?

Dock har jag länge brottats med funderingar kring HUR jag på bästa sätt ska kunna hjälpa fler kvinnor att nå dit jag tacksamt nog själv är idag? Dom grundläggande bitarna som har med utbildning inom privatekonomi och att lägga en bra och stabil grund för ett hållbart sparande har jag svaren på.
Och dessutom har detta material, med alla mina erfarenheter under +10 år som investerare, samlas ihop i en helt egen och unik utbildning; RikaKvinnor AKADEMIN –RiKA. Väntelistan till höstens kurs ligger nu uppe om du är nyfiken på att veta mer… ?

Och den där ”extra kryddan” som varit hävstången i min egen finansiella framgång har jag delvis kunnat bidra med till fler genom saminvesteringar i olika fastighetsprojekt.

Men de exklusiva investeringar som verkligen gett min egen förmögenhet en enorm skjuts framåt, och som oftast bara är till för några få utvalda, många gånger män och dessutom redan finansiellt fria. Hur kan jag hjälpa fler kvinnor att också få tillgång till dessa exklusiva investeringar!?

Svaret på denna fråga landade bokstavligt talat i mitt knä förra veckan. Tack snälla universum!

Därför känns det så där härligt kittlande i maggropen att jag äntligen har möjlighet att dela med mig av dessa exklusiva investeringar till er i mitt nätverk!

En möjlighet som man, om man har tur, kanske får en gång i livet. Att få vara med och investera i de ”fina rummen” tillsammans med Sveriges absolut främsta professionella investerare utan att behöva vara man, ha rätt efternamn eller en massa pengar på banken!

Jag vill också vara transparant med att jag inte får någon som helst ersättning för att bjuda in mitt nätverk till denna möjlighet, utan syftet för mig är högre än så. Jag vill hjälpa fler kvinnor att göra samma ekonomiska resa som jag tursamt nog fått möjligheten att göra, med visionen att vi ska bli fler ”RikaKvinnor”!

Så vad är haken?

Det finns egentligen ”bara” tre hakar.

Den ena är att du måste vara kvinna. (check på den!) Den andra, att minsta investeringssumma är 52 380 sek (kom ihåg att man normalt sätt behöver vara mångmiljonär för att ens få delta i dessa typer av investeringar), och den tredje haken är att det finns ett begränsat antal investeringsplatser för oss.

Så om detta känns rätt i magen för dig och/eller du är nyfiken av att få mer information om denna unika ”once-in-a-life-time” möjlighet, signa då upp dig via formuläret nedan så följer mer information och inbjudningar till ett antal kostnadsfria digitala informationsmöten i vecka 19. 

Jag vill få mer info om möjligheten att investera med Sveriges främsta professionella investerare!


Mer info!

Under webinaret kommer företaget och personen som ligger bakom stora delar av min egen ekonomiska framgång, att presenteras närmre, och du kommer även få en större förståelse för hur detta skulle kunna bidra till din ekonomiska framgång.

GÖR SOM TUSENTALS ANDRA KVINNOR

Gå med i vår community

Ta del av inspiration, konkreta råd, tips och mycket mer för din inre- och yttre rikedom på ett lättsamt och förhoppningsvis lättillgängligt vis.